• Zelf te bouwen
 • Gemakkelijk
 • Helemaal op maat
 • Koud of geïsoleerd
 • Diverse afwerkingen
 • Duurzaam
 • Zelf te bouwen
 • Gemakkelijk
 • Helemaal op maat
 • Koud of geïsoleerd
 • Diverse afwerkingen
 • Duurzaam

Staalframe bouw

Qloods Google Mijn Bedrijf Reviews

Staalframe bouw dé innovatieve manier van bouwen

Staalframe bouw is de basis van onze loodsen. Deze constructie wordt ook wel skeletbouw genoemd. Dat betekent dat het dragende ‘skelet’ van de loods uit staal bestaat. Onze staalconstructie wordt veel toegepast bij schuren, huizen, hallen of garages. Met staalframe kunt u zeer veelzijdig bouwen omdat staal veel vrijheid biedt in het ontwerp. Waarom kiezen voor staalframe bouw als u een loods gaat kopen? Wat zijn hiervan de voordelen ten opzichte van andere manieren van bouwen? We leggen het graag uit.

Waar bestaat een staalframe loods uit?

Onze stalen constructies bestaan uit meerdere stalen elementen. Deze elementen worden gefabriceerd in onze fabriek. Wij produceren koudgewalst staal. Ten opzichte van warmgewalst staal is dat lichter in gewicht en kan het makkelijker gevormd worden.

Ook wordt er bij de productie van koudgewalst staal minder CO2 uitgestoten. De productietijd bij koudgewalst staal is bovendien korter.

Het staal wordt voorzien van een laag zink. Door staal te galvaniseren blijft het langer beschermd tegen roest en corrosie. Daardoor kunnen de stalen elementen langer meegaan. Met staalframe bouw kunt u uw loods niet alleen gemakkelijk monteren maar ook demonteren. Alle staalelementen kunnen vervolgens hergebruikt of gerecycled worden. Dat maakt een loods bouwen met staalframe heel duurzaam.

Bouwen met een bouwpakket

De elementen in onze staalframe constructies worden geleverd als een compleet bouwpakket. Dit pakket bestaat normaal gesproken uit dakelementen en gevel-elementen. Ook zitten er andere bouwelementen bij, zoals koppelstukken en montageplaten. Daarmee kunnen alle dak- en gevel-elementen verbonden worden.

Door met koudgewalste stalen constructies te werken, bouwt u licht in gewicht. Het lichte gewicht van staalframe bouw biedt veel voordelen voor fundatie, transport en montage.

staalframe bouw qloods fabriek

Hoe kunt u bouwen met staalframe bouw?

Met staalframe bouw vormt u de basis voor een schuur, loods, woning of andere bouwwerken. Onze stalen elementen zijn altijd gegalvaniseerd. Er komt vervolgens nog gevel- en dakbeplating op een constructie.

Bij ons in de fabriek worden stalen gevel- en dakbeplating altijd geleverd met een coating. De coating zorgt er namelijk voor dat het staal langer beschermd blijft tegen roest en corrosie waardoor het langer mooi blijft.

Eigenschappen van staalframe bouw

Staal zelf is een zeer veelzijdig materiaal. Zodra de staalprofielen worden gevormd in onze fabriek, is het staal heel sterk en kan het overal worden toegepast. Voordat het z’n vorm heeft, kunnen we eerst alle toepassingen bedenken.

Bij een loods bouwen maken we voornamelijk gebruik van C-profielen. Deze profielen worden gevormd uit stalen coils en zijn de basis voor staalframe bouw. Aan beide zijden is de rand extra gebogen. Het gevormde staal lijkt daardoor op een C-vorm. Door deze vorm hebben C profielen een hogere draagkracht dan normaal plaatstaal.

Ook is er met staalframe bouw veel vrijheid in uw ontwerp: een simpele zadeldakconstructie, een plat dak of schuin aflopende daken? Een aanbouw of overkapping? Met staalframe kan het allemaal! Onze tekenaars ontwerpen de staalconstructie naar uw wens. Dat maakt bouwen met staal ideaal!

Bouwen met staalframe? U bouwt uw loods al binnen een week!

De voordelen van bouwen met staalframe

Behalve de gemakkelijke montage zijn er nog meer voordelen te noemen van bouwen met staal. Wij maken alle stalen elementen op maat in onze fabriek – tot op de millimeter nauwkeurig! Zo heeft u altijd een loods of schuur precies in de gewenste afmeting. Bij ons is geen enkele loods standaard: ze zijn allemaal uniek. Dat komt doordat staal heel veelzijdig is. Qua ontwerp kunt u er alle kanten mee op. Onze verkopers denken hierin graag met u mee.

Iedereen die een loods koopt, heeft een specifiek doel. De functie van een loods bepaalt ook grotendeels het ontwerp, waardoor we nooit twee keer dezelfde loods opleveren.

Minder CO2 met staalframe

Bouwen met staal is tevens heel duurzaam. Ten eerste komt dit omdat staal duurzaam geproduceerd wordt en oneindig hergebruikt kan worden. De afvalstoffen die vrijkomen bij de staalproductie kunnen namelijk opnieuw gebruikt worden. Staal is daarom na eenmalige productie oneindig toe te passen. Ook behoeft het weinig onderhoud omdat het vrijwel schimmel- en roestvrij is. Ten tweede is staal licht in gewicht. Tijdens het transport en de bouw is er daardoor minder CO2 uitstoot.

Tevens is een staalframe een stuk sterker qua structuur dan bijvoorbeeld een houtskeletwand. Het staalprofiel neemt veel drukkracht op en de koppelingen kunnen sterk worden uitgevoerd. Dit alles maakt dat het staalframe decennia mee kan gaan. Bovendien kunt u uw loods geheel demonteren en al het staal recyclen.

Een loods bouwen met QLoods

Wilt u een loods kopen? Neem vandaag nog contact met ons op voor uw op maat gemaakte offerte. Profiteer van de kennis en ervaring van het QLoods team. Wij helpen u graag bij het proces om een nieuwe loods te bouwen.