• Zelf te bouwen
 • Gemakkelijk
 • Helemaal op maat
 • Koud of geïsoleerd
 • Diverse afwerkingen
 • Duurzaam
 • Eigen productie
 • Zelf te bouwen
 • Gemakkelijk
 • Helemaal op maat
 • Koud of geïsoleerd
 • Diverse afwerkingen
 • Duurzaam
 • Eigen productie

Staalframe bouw

Qloods Google Mijn Bedrijf Reviews

Staalframe bouw dé innovatieve manier van bouwen

Staalframe bouw is de basis van onze loodsen. Deze constructie wordt ook wel skeletbouw genoemd. Dat betekent dat het dragende ‘skelet’ van de loods uit staal bestaat. Onze gegalvaniseerde staalconstructie wordt op alle Q loodsen toegepast inclusief stalen gordingen. Met staalframe bouwt u zeer veelzijdig, omdat staal veel vrijheid biedt in het ontwerp. Wilt u een loods kopen, kies dan voor staalframe bouw. Wat hier de voordelen ten opzichte van andere manieren van bouwen zijn, leggen we graag uit. 

Waar bestaat een staalframe loods uit?

Onze stalen constructies bestaan uit meerdere stalen elementen. Deze elementen worden gefabriceerd in onze fabriek. Wij produceren koudgewalst staal. Ten opzichte van warmgewalst staal is dat lichter in gewicht en kan het makkelijker gevormd worden.

Ook wordt er bij de productie van koudgewalst staal minder CO2 uitgestoten. De productietijd bij koudgewalst staal is bovendien korter.

Het staal wordt voorzien van een laag zink. Door staal te galvaniseren blijft het langer beschermd tegen roest en corrosie. Daardoor kunnen de stalen elementen langer meegaan. Met staalframe bouw monteert u uw loods niet alleen gemakkelijk, maar ook demonteren is eenvoudig. Alle staalelementen kunnen vervolgens hergebruikt of gerecycled worden. Dat maakt een loods bouwen met staalframe heel duurzaam.

Bouwen met een bouwpakket

De elementen in onze staalframe constructies worden geleverd als een compleet bouwpakket. Dit loods bouwpakket bestaat normaal gesproken uit dakelementen en gevel-elementen. Ook zitten er andere bouwelementen bij, zoals koppelstukken en montageplaten. Daarmee kunnen alle dak- en gevel-elementen verbonden worden.

Door met koudgewalste stalen constructies te werken, bouwt u licht in gewicht. Het lichte gewicht van staalframe bouw biedt veel voordelen voor fundatie, transport en montage.

staalframe bouw qloods fabriek

Hoe kunt u bouwen met staalframe bouw?

Met staalframe bouw vormt u de basis voor een schuur, loods, woning of andere bouwwerken. Onze stalen elementen zijn altijd gegalvaniseerd. Er komt vervolgens nog gevel- en dakbeplating op een constructie.

QLoods levert stalen gevel- en dakbeplating met een coating. De coating zorgt er namelijk voor dat het staal langer beschermd blijft tegen roest en corrosie waardoor het langer mooi blijft.

Eigenschappen van staalframe bouw

Staal zelf is een zeer veelzijdig materiaal. Alhoewel het staal vanaf de coils flexibel is, is het zodra de staalprofielen worden gevormd tot C profiele heel sterk.

Bij een loods bouwen maken we voornamelijk gebruik van C-profielen. Aan beide zijden is de rand extra gebogen. Het gevormde staal lijkt daardoor op een C-vorm. Door deze vorm hebben C profielen een hogere draagkracht dan normaal plaatstaal.

Ook is er met staalframe bouw veel vrijheid in uw ontwerp: een simpele zadeldakconstructie, een plat dak of schuin aflopende daken? Een aanbouw of overkapping? Met staalframe kan het allemaal! Onze tekenaars ontwerpen de staalconstructie naar uw wens. Dat maakt bouwen met staal ideaal!

Bouwen met staalframe? U bouwt uw loods al binnen een week!

De voordelen van bouwen met staalframe

Behalve de gemakkelijke montage zijn er nog meer voordelen te noemen van een loods bouwen met staal. Wij maken alle stalen elementen op maat in onze fabriek – tot op de millimeter nauwkeurig! Zo heeft u altijd een loods of schuur precies in de gewenste afmeting. Bij ons is geen enkele loods standaard: ze zijn allemaal uniek.

Een loods bouwen met QLoods

Wilt u een kant en klare loods? Neem vandaag nog contact met ons op voor uw op maat gemaakte offerte. Profiteer van de kennis en ervaring van het QLoods team. Wij helpen u graag bij het proces om een nieuwe loods te bouwen.

Op de hoogte blijven over de nieuwe loodsen die wij wekelijks afleveren? Volg ons op een van de volgende social kanalen, instagram of facebook.