• Zelf te bouwen
 • Gemakkelijk
 • Helemaal op maat
 • Koud of geïsoleerd
 • Diverse afwerkingen
 • Duurzaam
 • Eigen productie
 • Zelf te bouwen
 • Gemakkelijk
 • Helemaal op maat
 • Koud of geïsoleerd
 • Diverse afwerkingen
 • Duurzaam
 • Eigen productie

Veelgestelde vragen

Qloods Google Mijn Bedrijf Reviews

FAQ – Veelgestelde vragen over QLoods

QLoods is de specialist in zelfbouwloodsen. Wij produceren, verkopen en bouwen (als u liever niet zelf bouwt) loodsen op maat geheel naar uw wensen. Zo leveren wij altijd een loods die perfect bij uw situatie past.

Voorbereiding

Kan ik een afspraak maken om een geplaatste Qloods te bezoeken?

U kunt bij ons een loods referentielijst opvragen, zodat u een QLoods kunt bekijken. Wij hebben de lijst zo samengesteld dat u altijd een Q loods bij u in de buurt kunt bezoeken.

In welke afmetingen kan ik een QLoods bouwen?

QLoodsen kunt u bouwen vanaf 4 meter tot 22 meter vrije overspanning breedte bouwen. Vanaf 8 meter tot en met 40 meter lang. De goothoogtes zijn 3, 4 en 5 meter hoog. Wilt u een grotere loods bouwen? Neem contact met ons op, zodat we persoonlijk de technische oplossingen kunnen bespreken.

Hoe verloopt het vergunningsproces?

Heeft u een vergunning nodig, dan kan het team van QLoods u hierbij helpen. Wij leveren een grondplan, sterkteberekeningen en constructietekeningen aan. Afhankelijk van uw situatie kunt u de aanvraag zelf in behandeling nemen of deze door ons laten uitvoeren. Voor België geldt dat indien een loods meer dan 40 vierkante meter vloeroppervlak heeft, de aanvraag via een architect moet worden gedaan. Alhoewel wij contacten hebben met diverse architecten leert de praktijk dat het beter is een lokale architect te gebruiken, aangezien deze over het algemeen vaker contact heeft met uw gemeente en ook de plaatselijke wensen en eisen kent.

Kan ik vergunningsvrij bouwen?

Lees op onze pagina vergunningsvrij bouwen of u uw loods zo mag plaatsen.

Wat is een bestemmingsplan en hoe kan ik deze wijzigen?

Het wijzigen van een bestemmingsplan kunt u aanvragen bij de provincie c.q. gemeente (artikel 19).

Wanneer moet ik gaan heien en hoe kom ik er achter of dit noodzakelijk is?

Na grondonderzoek kan er bepaald worden of er ook geheid moet worden. Overleg hierover met ons verkoopteam.

Is een fundering noodzakelijk? Aan welke eisen moet deze voldoen?

Er kan eventueel op stelconplaten worden gebouwd, maar de beste optie is een ringbalk met ankers storten of een betonvloer compleet met ankers storten.

Montage en levering

Wat is de levertijd voor een loods?

Uw loods produceren wij op maat. Op dit moment kunnen de levertijden van onderdelen helaas oplopen. Wij streven er altijd naar om gemiddelde met 8 a 10 weken uw loods uit te leveren.

Hoe lang bedraagt de bouwtijd?

De gemiddelde montage van een Q loods van 50m2 is ongeveer 3 werkdagen. Loodsen tot een oppervlakte van 100m2 bouwt u in ongeveer 5 werkdagen. Voor loodsen van meer dan 100m2 is de bouwtijd afhankelijk van de specificaties en opties.

Is het verplicht om een loods in zijn geheel af te nemen?

Nee, alleen de basisconstructie met één vorm van beplating. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen een loods met dak beplating af te nemen.

Hoe verloopt het bouwproces?

We beginnen met het eventuele boren van de ankers (als de klant deze niet heeft voorzien). Daarna starten we met het in elkaar zetten van de staalstructuur. Vervolgens bevestigen we de dak beplating alvorens de wandbekleding en de druiplijst aan te brengen. Tot slot wordt de Q loods afgewerkt met zetwerk.

Hoeveel ruimte zit er tussen de spanten?

Bij loodsen tot 10 meter is de ruimte tussen de spanten 2 tot 3 meter. Bij loodsen boven de 10 meter breedte 4 tot 5 meter.

Hoe wordt een Q loods afgewerkt?

Q loodsen worden volledig afgewerkt met alle benodigde zetwerk.

Mogelijkheden

In wat voor functies worden Q loodsen gebruikt?

Q loodsen kunnen worden gebruikt voor allerlei verschillende functies. Voor de opslag van uw machines en/of gereedschappen, als garage, als werkplaats, als showroom, als bedrijfshal. Alles is mogelijk met een Q loods.

Wat zijn de mogelijkheden qua isolatie en wat zijn hier de waardes en voordelen van?

Qua isolatie is het mogelijk om beplating te leveren van 40 mm tot 160 mm dikte. U vindt hier alle specifieke informatie over op onze pagina loods bouwen.

Kan ik een verdiepingsvloer plaatsen in een Q loods (en moet de loods hiervoor worden aangepast?)

Dit is mogelijk. Neem contact op met het QLoods team voor de mogelijkheden, 06 – 278 403 52

Kunnen er zonnepanelen worden bevestigd op een Q loods?

U kunt op een QLoods zonnepanelen plaatsen. U dient hiervoor wel rekening te houden met de constructie, het aantal en de soort zonnepanelen. Neem hiervoor contact op met ons, wij leggen graag uit wat de mogelijkheden zijn. Tel 06 – 278 403 52of stuur een mail.

Is het mogelijk om op maat gemaakte ramen te plaatsen in een Q loods?

U kunt bij QLoods op maat uw loods samenstellen. Het plaatsen van op maat gemaakte ramen is geen probleem.

Kan ik een borstwering of vorstrand combineren met een Q loods?

Dit is zeker mogelijk. Wij kunnen uw loods leveren inclusief betonpanelen. Deze zijn direct geisoleerd. We leggen u hier graag alles over uit. Bel 06 – 278 403 52.

Zijn de loodsen in meerdere kleuren verkrijgbaar?

Ja, voor het dak en de wanden heeft u keuze uit verschillende kleuropties. U kunt voor dak en wand naar wens kleuren combineren.

Is een loods met een plat dak mogelijk?

Ja! QLoods levert ook loodsen met een plat dak.

Is een loods met een lessenaarsdak mogelijk?

QLoods levert ook loodsen met een lessenaars dak. Dit is altijd maatwerk in overleg. U kunt hiervoor niet standaard een offerte opvragen. Wilt u een loods bouwen met een lessenaars dak? Neem contact met ons op. Tel 06 – 278 403 52of stuur een mail.

Dak- en wandmaterialen

Hoe zorgt Q loods voor corrosiebescherming?

De staalconstructie is gemaakt van verzinkt Sendzimir staal en de dak- en wandpanelen zijn allen bewerkt met een HPS200 ultra coating (in RAL-kleuren).

Wat kan ik doen om condens te voorkomen?

Bij ongeïsoleerde loodsen is er altijd kans op condensvorming, hier kunt u speciale condensdoeken voor aanschaffen. Omdat de kans op condensvorming altijd aanwezig is, adviseren wij om te kiezen voor een geisoleerde loods.

Uit wat voor dakbedekking kan ik kiezen?

U kunt kiezen uit geïsoleerde of niet-geïsoleerde dakplaten, alsmede uit geïsoleerde en niet-geïsoleerde dakpanprofielplaten.

Is het mogelijk een Q Loods met een permapannen dak te bestellen?

Ja, Q-Loods levert op aanvraag elke loods met verschillende permapannen naar keuze.

Uit wat voor wandbekleding kan ik kiezen?

U kunt kiezen uit geïsoleerde of niet-geïsoleerde wandbeplating in micro- of boxprofiel.

Staat uw vraag hier niet bij?

Heeft u geen antwoord gekregen op onze pagina veelgestelde vragen? Mail ons of bel ons. Wilt u een loods bouwen en geïnteresseerd in de prijs? Met onze gratis 3D configuratie tool kan u uw loods samenstellen. U ontvangt direct een vrijblijvende offerte, inclusief tekeningen en plattegrond in uw mailbox.