• Zelf te bouwen
 • Gemakkelijk
 • Helemaal op maat
 • Koud of geïsoleerd
 • Diverse afwerkingen
 • Duurzaam
 • Eigen productie
 • Zelf te bouwen
 • Gemakkelijk
 • Helemaal op maat
 • Koud of geïsoleerd
 • Diverse afwerkingen
 • Duurzaam
 • Eigen productie

Loods bouwen kosten in kaart brengen?

Qloods Google Mijn Bedrijf Reviews

Wat kost een loods bouwen met QLoods?

Op de vraag wat zijn de kosten van een loods bouwen, kunnen we niet meteen beantwoorden. Wilt u  een loods bouwen en bent u benieuwd naar de kosten, dan kunt u hierin snel inzicht krijgen door het gebruik van onze 3D configurator loods samenstellen. De kosten van een loods bouwen worden bepaald door verschillende factoren. De afmetingen van de loods, de isolatiedikte, het aantal deuren en ramen en de afwerking.  Om de juiste keuzes te maken geven wij hieronder inzicht in welke bouwmaterialen QLoods gebruikt voor de bouw van uw loods.

Welke bouwmaterialen bepalen de kosten van een loods bouwen?

Er spelen meerdere factoren die bepalen wat de kosten  van een loods bouwen zijn. Deze hebben niet alleen te maken met de loods zelf, maar bijvoorbeeld ook met de fundering en montage. Een belangrijke factor die meespeelt om de kosten van een loods bouwen te bepalen, is de afmeting van uw loods. Hoe groter uw loods, hoe hoger de kosten. Ook is de dikte van de isolatie belangrijk voor de prijs. We leggen hieronder uit hoe dit werkt.

loods bouwen kosten bouw qloods

Loods bouwen kosten:

Afhankelijk van de afmeting en ontwerp

Als u een loods wilt bouwen van staal, heeft u veel ontwerpvrijheid. U kunt bij ons zelf de afmeting en vorm van uw loods kiezen. Groot met een zadeldak of klein met een plat dak: het ligt geheel aan u. Hierbij is ook het aantal deuren en ramen van belang. Wij bieden diverse roldeuren en loopdeuren aan voor in uw loods. Hoe meer deuren, hoe hoger de kosten voor uw loods. Dit geldt tevens voor uw ramen. U kunt bij ons kiezen uit diverse soorten ramen voor in uw loods.

Waarin u ook de vrijheid heeft, is de beplating. Deze kan wel of niet geisoleerd zijn. Niet geïsoleerde beplating is goedkoper dan geïsoleerde beplating. Wanneer kiest u voor welke beplating? Dat is vooral afhankelijk van de functie van uw loods. Is het alleen voor stalling van spullen of bent u van plan er regelmatig te klussen? Of gaat u er zelfs fulltime aan het werk? Dan heeft u een goede isolatie nodig.

Bij Qloods heeft u keuze in niet-geisoleerde beplating, wanneer u een goedkope loods wilt bouwen, en geisoleerde beplating.  Onze geisoleerde platen zijn de sandwichpanelen. Die bestaan uit twee stalen platen met een isolatielaag ertussen. Kiest u voor een geïsoleerde loods, dan kunt u zelf nog bepalen hoe dik deze isolatielaag mag zijn. Of u nu kiest voor ongeisoleerd of geisoleerde beplating, wij leveren alleen beplating met de zogenaamde HPS200 ultra coating. De beste coating in de markt!

loods bouwen kosten qloods antraciet

Loods bouwen kosten:

Keuze dikte isolatie

De functie van de loods, bepaalt de keuze voor de dikte van de isolatie van het profiel. Er gelden globale richtlijnen voor de dikte van de isolatielaag voor de functie van de loods. Hierbij geldt, hoe dikker de isolatie, hoe beter de isolerende werking. Onze sandwichpanelen voor dak en wand hebben een isolatielaag van pur-schuim. Dit materiaal staat bekend om een relatief hoge isolatiewaarde. Dit betekent dat er bij een dunne laag van 40 mm al een goede isolatie plaatsvindt, terwijl bij een paneel van steenwol van 60 mm de isolatiewaarde lager is.

 • 40 MM Vorstvrij opslag
 • 60 MM Opslag / hobbymatig gebruik
 • 80 MM Lichte industrie opslag / werkplaats
 • 100 MM Wand Rc 4,5 bouwbesluit werkplaats incl. kantoor
 • 125 MM Bouwbesluit werkplaats / kantoor / koel- en vriescellen
 • 150 MM Koel- en vriescellen

Wilt u spullen opslaan, dan kunt u kiezen voor een isolatielaag van 40 of 60 mm. Wilt u de loods ook gebruiken om bijvoorbeeld in te werken, dan adviseren wij een isolatielaag van 80, 100 of 130 mm. Kijk voor meer informatie bij isolatie voor uw loods.

Ramen en deuren in uw loods

Bij Q loods kunt u kiezen uit diverse soorten ramen en deuren, qua afmeting en vorm. U kunt kiezen uit overhead- en loopdeuren. En ook hier heeft u weer keuze uit verschillende soorten materialen en uitvoeringen en kleuren. Dit geldt ook voor onze ramen. Bekijk hier onze deuren en ramen voor meer informatie.

Loods bouwen algemene kosten

Behalve de samenstelling van uw loods, zijn andere aspecten natuurlijk ook belangrijk bij het berekenen van de kosten voor een loods bouwen. Zoals eerder aangegeven, dient u ook rekening te houden met de fundering waarop uw loods staat. Deze kan bestaan uit een betonvloer, stelconplaten of andere manieren van fundatie. Laat hiervoor eerst grondonderzoek doen om erachter te komen hoe stevig uw ondergrond is. Op basis daarvan kunt u beslissen welke soort fundering nodig is voor uw loods. Heeft u hierover vragen? Neem contact met ons op. We vertellen u graag persoonlijk wat de mogelijkheden zijn.

Loods bouwen kosten montage qloods

Wanneer de fundering eenmaal ligt, kan uw loods daarop gebouwd worden. U kunt dit geheel zelf doen: wij leveren een bouwpakket aan met een montagehandleiding. Binnen enkele dagen kunt u daarmee zelf uw loods bouwen. Hiermee bespaart u flinke kosten. Ook kunt u ervoor kiezen om ons montageteam in te huren. Zij kunnen binnen enkele dagen professioneel uw gehele loods neerzetten.

Bouw uw loods met QLoods

Wilt u een loods bouwen en de kosten berekenen? Vraag dan een op maat gemaakte offerte aan. Hierin bepaalt u welke afmeting, beplating, isolatiedikte etc. u wilt hebben voor u loods. Daarmee kunnen wij een offerte op maat maken voor u. Het is ook mogelijk om eerst persoonlijk contact met ons op te nemen, door te bellen of mailen. Dan leggen wij u graag uit wat de kosten zijn voor uw loods op maat en kunt u de ideale loods kopen!

Uw loods laten bouwen? Schakel het Qloods team in!

Nog even alles op een rij!

De kosten van een nieuwe loods bouwen worden bepaald door:

 • afmeting van de loods
 • keuze van de dikte beplating
 • keuze van soort profiel
 • keuze van al dan niet lichtplaten
 • keuze van soort en aantal deuren
 • keuze van soort en aantal ramen

Bezoek de showroom

Wilt u een loods bouwen en benieuwd naar de kosten en dit persoonlijk bespreken? Kom dan langs in onze showroom. Hier hebben we een demo loods staan en kunt u al onze materialen, kleuren en soorten beplating in het echt zien. Tevens krijgt u direct een indruk van de sandwichpanelen en isolatiediktes.

Onze adviseurs vertellen u graag over al onze mogelijkheden en welke opties het best bij u passen. Verder krijgt u direct inzicht in de kosten van een prefab loods bouwen. We stellen samen met u uw loods samen. U ontvangt direct een uitgebreide offerte. Deze sturen we ook inclusief tekeningen en plattegrond naar uw mailbox.