Montagehandleiding aluminium kozijnen
Primoclad MB 45 serie

Benodigdheden:

  • Gebruik uitsluitend de meegeleverde silicone butyleenkit en de meegeleverde langzaamrijzende PUR-schuim.
  • Klemtangen, kitspuit voor kitworst, PUR-pistool, zachte stoffer of poetsdoeken o.a. verkrijgbaar via de bouwmaterialen handel.

1. Sparing zagen

1.2 Zaag de sparingen conform de aangegeven sparingmaat met een hiervoor geschikte zaag recht en strak. Indien de te zagen sparing de paneelbreedte overschrijdt, dienen de paneelnaden te worden afgekit aan de binnenzijde tot een hoogte van maximaal 3.0cm en aan de buitenzijde tot een hoogte van maximaal 2.5cm. De tong-groefverbinding van de sandwichpanelen dient circa 20cm van onderaf volgespoten te worden met de meegeleverde silicone butyleen kit.

1.3  Maak de binnen- en buitenzijde van de sparingranden van de sandwichpanelen vuil- en stofvrij.

2. Kozijnmontage van buiten naar binnen

Verwijder het glas of de deur uit het kozijn indien dit gemonteerd is meegeleverd. Houdt de glaslatten bij het betreffende kozijn en merk deze eventueel.

2.1 Plaats de meegeleverde stelblokjes bij iedere verticale stijl aan de onderzijde. De stelblokjes dienen door de meegeleverde silicone butyleen kit te worden verlijmd aan het PIR schuim of de Mineralewol vulling van het sandwichpaneel.

2.2 Breng een ril silicone butyleen kit aan op de buitenzijde van het sandwichpaneel naast de gezaagde sparing.

2.3 Plaats nu het kozijn met de ontwatering gaten aan de onderzijde vanaf de buitenzijde van de gevel in de sparing op de stelblokken en druk deze goed aan. Zet met een klem het kozijn vast zodat het niet kan vallen. Stel het kozijn waterpas met behulp van  de meegeleverde kunststof opvulstrippen.

2.4 Plaats na het waterpas stellen op elke hoek een klemtang zodat het kozijn niet meer kan bewegen.

3. Montage Aluminium afwerklijst en klembevestiging: binnenzijde

3.1 Verwijder eventueel stof en vuil van de en meegeleverde klemprofielen.

3.2 Pur het kozijn aan de binnenzijde rondom af tot 1/3 van de paneeldikte en laat de PUR circa 15 minuten drogen tot het niet meer kleeft.

3.3 In verband met de bouwsnelheid adviseren wij om nu de volgende sparing te maken.

3.4 Nadat de PUR is aan gedroogd kunnen de klemstrippen geplaatst worden van onder naar boven en kan het kozijn worden vastgeklemd.

3.5 Gebruik een klemtang om de klemstrippen gelijkmatig aan te drukken en tik de klemstrippen zacht aan met een rubberhamer.

3.6 Breng nu de meegeleverde schroeven aan in de sponning zodat de klemstrippen zijn geborgd.

3.7 Stel nu de afwerk kliklijst samen met de meegeleverde hoek koppelstukken.

3.8 Verwijder nu de klemmen en breng de tweede ril PUR aan (circa 1/3 van de overgebleven ruimte tussen binnenzijde sandwichpaneel en reeds aangebrachte ril PUR) in de ontstane openingen tussen de klemstrippen.

3.9 Plaats nu direct de afwerk kliklijst en druk deze geheel gelijkmatig in de sponning door middel van de klemmen en tik de afwerklijst zacht aan met een rubber hamer .

3.10 Het speciaal meegeleverde en samengestelde PUR schuim zal nu de ruimte tussen kozijn en afwerklijst langzaam vol schuimen.

3.11 Als alles is afgewerkt en vast zit, verwijder dan pas de klemmen. Plaats het draaideel en/of het glas op de meegeleverd stelblokjes en zet het glas vast met de glaslatten (eerst zijkanten en dan onder- en bovenkant). Hierna kan het glasrubber geplaatst worden.

4. Afwerking

4.1 Verwijder kleef- en lijmresten.