Techniek

Scharnierrolhouders uit verzinkt staal met regelbare, kogelgelagerde, kunststof looprollen garanderen een precieze, geluidsarme deurloop.
Bijzonder onderhoudsvriendelijk, aangezien in geval van aanrijschade in het kozijnbereik, de geschroefde looprails gemakkelijk en voordelig kan worden vervangen.

Door de verzinkte, uitklapbare rolhouders wordt de lateihoogte kleiner en het verbuigen van het bovenste deurpaneel, bij een geopende deur, verhinderd.

Stabiele middenscharnieren, uit verzinkt staal, zorgen voor een precieze verbinding van de afzonderlijke deurpanelen. De randprofilering van de deurpanelen is zo ontworpen dat de schroeven viermaal door de plaat worden geleid, zodat ze niet los kunnen komen.

De aansluitingsconsole van bepaalde posities van de veerasconsole vereenvoudigen de montage van de volledige veeras.

Verbinding van de veeras op de kabeltrommel
Geen afzonderlijke verbinding met pasveren, maar een veilige verbinding uit één gietstuk. Dit verhoogt de veiligheid bij de deurfunctie en is tevens montagevriendelijk. De as is verzinkt en de veren zijn voorzien van een beschermlaag.

Flexibele askoppeling
Geringe uitlijningsafwijkingen worden gecompenseerd door de flexibiliteit van de askoppeling.

De looprollen worden nauwkeurig geleid, in de door Hörmann ontwikkelde veiligheidslooprails. Dit zorgt ervoor dat het deurblad niet in de omleiding van de verticale naar de horizontale looprails kan springen. De looprollen kunnen tevens niet in hun stationeerpositie, in het plafondbereik, uit de geleiding springen.

Het torsieverenaggregaat, met gegroefde veeras, zorgt voor een optimaal uitgebalanceerd gewicht. Dit zorgt ervoor dat de deur, in iedere fase van het openen en sluiten van de deur, licht loopt.

Een lastafhankelijke, in het draagmiddel geïntegreerde, vanghaak beveiligt de deur tegen het neervallen bij eventuele kabel- of veerbreuk. Europees patent

Deze blokkeert de torsieveeras bij veerbreuk en houdt de deur veilig in haar positie. Europees patent

Door de speciale vorm van de deurpanelen, zijn er bij deuren met een paneeldikte van 42 mm geen plaatsen waar men bekneld kan raken, noch buiten, noch binnen.

De draagkabels worden binnenliggend tussen deurblad en kozijn geleid, zonder uitstekende delen. Dit sluit lichamelijk letsel nagenoeg uit. Deuren met lage-lateibeslag zijn uitgerust met een combinatie van een draagketting en een draagkabel.

De zijdelingse kozijnen zijn van onder tot boven volledig gesloten. Deze zijdelingse ingrijpbeveiliging is uiterst veilig.

Bij de aandrijvingen WA 400 en ITO 400 bewaken sensoren de onderkant van de deur en laten de deur bij gevaar stoppen en teruglopen. Hetzelfde effect wordt bereikt met de krachtbegrenzing bij de aandrijvingen WA 300 en SupraMatic HT. De voorlopende fotocel of lichtscherm garandeert een bijzonder veilige bewaking van de deursluitkant. Hindernissen worden reeds gedetecteerd voordat er contact is met de deur.

sectionaaldeuren techniek en beveiliging

Ontgrendelingen

Aandrijving voor middenmontage WA 400 M

Deze uitvoering wordt midden op de veeras gemonteerd. Daardoor is er geen extra zijdelingse aanslag vereist. Hiervoor dienen wel de minimale lateihoogtes in acht genomen te worden. De aandrijving WA 400 M wordt standaard geleverd met beveiligde ontgrendeling en is vrijwel voor alle beslagtypes geschikt.

aandrijving voor middenmontage wa 400-m

Noodhandketting (standaard)

De noodhandketting en de, optioneel verkrijgbare, beveiligde ontgrendeling zorgen ervoor dat de deur vanaf de werkvloer ontgrendeld en bedient kan worden.

standaard noodketting

Noodbediening

De noodbediening wordt aanbevolen voor deuren met een hoogte vanaf 3000 mm en deuren van brandweerkazernes. Een beveiligde ontgrendeling is in deze vereist.

noodbediening

Onderhoudsontgrendeling

Bij de wettelijk voorgeschreven, jaarlijkse controle- en onderhoudswerkzaamheden kan de aandrijving van de deuras zonder enige moeite worden ontkoppeld. Hiermee bespaart u zowel tijd als geld. De onderhoudsontgrendeling kan in een beveiligde ontgrendeling op elk moment worden gewijzigd .

onderhoudsontgrendeling

Beveiligde ontgrendeling

De beveiligde ontgrendeling is bedoeld voor het comfortabel ontgrendelen van de aandrijving vanaf de werkvloer.

standaard ontgrendelingen standaard handkettinghaspel

Voldoet aan de eisen van de brandweerrichtlijn EN 14092 (bij bouwdiepte 42 tot 5000 mm resp. bij bouwdiepte 67 tot deurbreedte 5500 mm).

Besturingen

Interne besturing (WA 300 S4)

 • Soft-start en soft-stop voor een geluidsarme en zachte deurloop

 • Snelle deurbeweging instelbaar (afhankelijk beslagtype)

 • Krachtbegrenzing (open en dicht)

 • Geïntegreerde bediening “open-stop-dicht”

 • Kan worden uitgebreid met externe radio-ontvanger

 • Automatische sluiting

 • Aansluitklemmen voor verdere bedieningsapparaten

Impulsbesturing (A/B 445)

 • Stuurkast afzonderlijk van de aandrijving monteerbaar

 • Instellingen kunnen eenvoudig rechtstreeks via de stuurkast worden uitgevoerd

 • Krachtbegrenzing (open en dicht)

 • Geïntegreerde bediening “open-stop-dicht”

 • Menu-uitlezing van buitenaf door segment-display

 • Kan worden uitgebreid met externe radio-ontvanger

 • Aansluitklemmen voor verdere bedieningsapparaten