• Zelf te bouwen
 • Gemakkelijk
 • Helemaal op maat
 • Koud of geïsoleerd
 • Diverse afwerkingen
 • Duurzaam
 • Eigen productie
 • Zelf te bouwen
 • Gemakkelijk
 • Helemaal op maat
 • Koud of geïsoleerd
 • Diverse afwerkingen
 • Duurzaam
 • Eigen productie

In 8 stappen uw loods zelf bouwen

Qloods Google Mijn Bedrijf Reviews

In 8 stappen uw loods zelf bouwen?

Uw loods bouwen gaat gemakkelijk met het loods bouwpakket van QLoods. U ontvangt een uitgebreide montagehandleiding. daarmee kunt u stapsgewijs uw loods bouwen.

Kiest u ervoor uw loods zelf te bouwen, dan bespaart het u montage uren, waardoor u een goedkope zelfbouwloods bouwt. Binnen 3 dagen bouwt u een complete loods van 50m2. Een loods van 100m2 staat al in 5 werkdagen. Hoe u dat doet, leest u hier.

Wat heeft u nodig om zelf een loods te bouwen?

De loods zelf bouwen betekent vanzelfsprekend dat u het zelfbouwloods bouwpakket van QLoods nodig heeft. Bij dit zelfbouw pakket leveren wij de geprefabriceerde staalframe modules. De dak- en wandbeplating. Ook leveren we bij de zelfbouwloods de schroeven, bouten en moeren mee. Hiermee kunt u gemakkelijk uw loods zelf bouwen!

zelf-loods-bouwen qloods

Benodigde bouwmaterialen:

 • betonboor (12mm)
 • slagmoersleutel (16mm)
 • accuboormachine
 • cirkelzaag
 • compriband (afdichten van sanwichpanelen)
 • purschuim
 • steiger of hoogwerker

Gaat u uw loods zelf bouwen, dan heeft u deze materialen nodig. U kunt deze kopen en/of huren bij een bouwmarkt bij u in de buurt. Heeft u hier vragen over? Neem contact met ons op. Bel 06-27840352 of stuur een mail met uw vragen.

Hoe kunt u uw loods zelf bouwen?

In de meegeleverde uitgebreide montage handleiding vindt u stap voor stap heel gedetailleerd hoe u moet bouwen. Om alvast een indruk te geven hoe u zelf bouwt leggen we hieronder stapsgewijs uit.

Stap 1

Zorg dat de bouwplaats opgeruimd is. Houd de fundering of vloer vrij, zodat u goed de ruimte hebt om uw loods zelf te bouwen. Zorg er ook voor dat de staalframe elementen niet te ver van de bouwplaats liggen. Uw QLoods bestaat uit een bouwpakket van verschillende lichtgewicht stalen frames. Deze frames zijn op te delen in 3 groepen:

1. lange wand elementen;
2. dak elementen;
3. kopgevel elementen.

TIP! Leg alle elementen per gevel klaar, zoals op de tekening aangegeven, zodat u overzicht heeft.

loods zelf bouwen qloods montage fundering

qloods montage staalframe

Stap 2

Start met de montage van de staalframe prefab elementen. Monteer de juiste gevel tegen de zijgevelelementen. De geprefabriceerde frames zijn allemaal genummerd, zodat u precies aan de hand van de tekening en de markering op de elementen weet hoe u moet bouwen. Begin wel met een haakse hoek van 90 graden. Monteer de knieplaat en de tijdelijke koppelplaten, die daarna worden gebruikt om het dak te monteren.

TIP! Start met uw loods bouwen aan de andere kant als de aanvoerroute! Oftewel; voert u de frames aan de achterkant aan? Start dan met het plaatsen van de frames aan de voorkant, en vice versa.

Ga hierna verder met het plaatsen van de wanden. Tussen de zijgevels in plaatst u 2 ankerplaten met de ruggen tegen elkaar. Alle wand-elementen zijn bedrukt met de naam Finish Profiles, zodat u precies weet dat dit de binnenkant van het frame is.

Stap 3

Begin aan het dak. Het dakelement monteert u aan de koppelplaten. U koppelt de wanden met het dak door de knieplaten. Deze zet u met M12 koppelbouten vast. Koppel de dakelementen altijd van onder af met zelf tappende schroeven. Zijn beide dakelementen gemonteerd? Monteer dan de nokplaat. Let hierbij goed op de juiste frame nummers en zorg dat de constructie waterpas staat.

Staat de basis? Dan plaatst u eenvoudig de andere elementen na elkaar. De constructietekening geeft precies aan waar en hoe de voet- en kniekoppelplaten bevestigd moeten worden. Het monteren van de voor- of achtergevel (afhankelijk van hoe u gestart bent met bouwen) is hetzelfde.

loods zelf bouwen qloods montage

loods zelf bouwen qloods montage staalframe

loods zelf bouwen qloods montage beplating

Stap 4

Als u uw loods zelf bouwt, adviseren wij om tijdens de bouw regelmatig te controleren of de constructie nog maatvast is. Zorg ervoor dat u de binnenmaat tussen de wanden controleert. Dat de loods haaks op de ondergrond staat en dat alle prefab elementen waterpas staan. Bij het zelf bouwen van uw loods is het extra belangrijk dat u hierop let.

Staat het staalframe van uw zelfbouw loods? Dan wordt de beplating aan de zijgevels gemonteerd. Het eerste paneel schroeft u aan het staalframe vast. Daarna wordt het volgende paneel geplaatst. Druk deze goed tegen het eerste profiel aan. Laat het paneel goed rusten op het startprofiel en schroef het profiel in de overlap vast.

TIP! Houd de panelentekening bij de hand, zodat u de precieze details per paneel heeft.

Stap 5

Zijn alle profielen aan het staalframe vastgezet? Dan zorgt u ervoor dat aan de voorkant en de achterkant de panelen afgezaagd worden. Gebruik een cirkelzaag met een fijn zaagblad en zaag vanuit de binnenkant van beneden naar boven.

loods zelf bouwen qloods

loods zelf bouwen qloods montage dak en wand

Stap 6

Gaat u uw loods zelf bouwen, dan beschrijft stap 6 het plaatsen van de dakpanelen. De panelen worden in de gootlijn tegen het gootstuk aangelegd. Het paneel moet tot aan de nok komen. Aan de onderzijde heeft het paneel een langere bovenplaat. Deze moet voorbij de wandplaat komen. De constructie handleiding laat precies zien hoe u dit doet. 

TIP! Ook hier is het belangrijk dat u het eerste paneel goed haaks monteert. Gebruik de meegeleverde paneelschroeven. Schroef deze in de juiste kronen van het paneel.

Stap 7

Is het dak van uw zelfbouwloods gemonteerd, dan kunt u starten met het zetwerk. Deze zijn gemarkeerd met een Z.

De zetwerken kunnen worden opgedeeld in 4 groepen:
1. Nokplaten
2. Nokstrips
3. Knieplaten
4. Koppelankers

TIP! Plaats het zetwerk van voor naar achteren aan beide kanten van het dak! Dus niet eerst de rechter- of de linkerhelft, maar tegelijkertijd.

loods zelf bouwen montage qloods

Monteer de afwerkkappen op de overgangen. Monteer het zetwerk voor de buitenhoeken, monteer hierna de windveren. Dicht de naad tussen de panelen en het staalframe met PUR-schuim. Op die manier kunt u gemakkelijk uw loods zelf bouwen.

Loods bouwen en kopen

Stap 8

Wilt u uw loods zelf bouwen, dan is dit de laatste stap. Aan beide zijden van de loods monteert u nog het regengootsysteem en de montage van de overheaddeur inplannen. Als deze stappen zijn gedaan is uw zelfbouw loods klaar voor gebruik!

Uw loods zelf bouwen? Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wilt u een loods kopen, maar wel uw loods zelf bouwen? Vraag een vrijblijvende offerte aan en geef hier de optie aan dat u zelf bouwt. Wij sturen u een offerte van de loods geheel samengesteld naar uw wens. Wilt u liever direct contact? Bel naar 06 – 278 403 52 of mail ons.