• Zelf te bouwen
 • Gemakkelijk
 • Helemaal op maat
 • Koud of geïsoleerd
 • Diverse afwerkingen
 • Duurzaam
 • Eigen productie
 • Zelf te bouwen
 • Gemakkelijk
 • Helemaal op maat
 • Koud of geïsoleerd
 • Diverse afwerkingen
 • Duurzaam
 • Eigen productie

Isolatie voor uw loods

Qloods Google Mijn Bedrijf Reviews

Isoleer uw QLoods

Isolatie van loodsen en bedrijfshallen is bijna niet meer weg te denken in de huidige tijd waarin energiebesparing een belangrijke rol speelt. Het isoleren van loodsen en bedrijfshallen zorgt voor een constante temperatuur in de loods en voorkomt tocht en condensvorming.

Kortom, wilt u een loods kopen, dan zijn er genoeg redenen om uw loods te isoleren. Wij geven u hier een goed overzicht van redenen om te kiezen voor isolatie voor uw schuur.

Waarom mijn loods isoleren?

 • Vermindering van tocht
 • Constante temperatuur
 • Behoud van bouwmaterialen

QLoods isolatie loods sandwichpanelen

Tocht verminderen en constante temperatuur

Door het isoleren van uw schuur of loods vermindert u de tocht en worden eventuele naden en koudebruggen netjes afgewerkt. Dit heeft tot gevolg dat uw loods, voor welk doeleinde u het ook gebruikt, in een uitstekende conditie blijft.

De loodsen, hallen en schuren worden bij Qloods geïsoleerd met behulp van Polyurethaan (pur-schuim). Dit pur-schuim zorgt voor een constante temperatuur in de loods, zonder schommelingen. Dat zorgt voor een klimaat in de loods die ideaal is om erin te kunnen werken.

Dankzij de isolatie laag blijft in de winter de gewenste warmte binnen hangen, terwijl deze in de zomer juist wordt tegengehouden. Zo blijft het altijd een gemiddelde kamertemperatuur en hoeft u minder te stoken. Daarmee bespaart u ook op de kosten.

isolatie loods qloods

Welke isolatie dikte dient uw loods te hebben?

Er gelden globale richtlijnen voor de dikte van de isolatielaag. Hierbij geldt, hoe dikker de isolatie, hoe beter de isolerende werking. De panelen die wij bij onze loodsen leveren voor dak en wand, hebben een isolatielaag van pur-schuim. Dat heeft namelijk een relatief hoge isolatiewaarde. Dit betekent dat er bij een dunne laag van 40 mm al een goede isolatie plaatsvindt, terwijl bij een paneel van steenwol van 60 mm de isolatiewaarde lager is.

De functie van de loods

Hoe dik deze isolatielaag kan zijn, hangt af van de functie van uw loods. Hieronder ziet u een overzicht van welke isolatiedikte het beste past bij de functie van uw loods. Let op; dit kan alsnog verschillen per loods.

Functie
Vorstvrije opslag voertuigen
Opslag/werkplaats
Werkruimte
Woon/werkomgeving

Isolatie
30 – 40 mm
60 – 80 mm
80 – 100 mm
100+ mm

isolatie loods isolatiedikte qloods

Hoge isolatiewaarde dankzij kwalitatieve materialen

Zoals eerder vernoemd wordt Polyurethaan (pur-schuim) gebruikt voor de isolatie. Deze is door de hoge isolatiewaarde uitermate geschikt om te gebruiken als isolatiemateriaal. Er is slechts een dun laagje nodig om een goede isolatiewaarde te behalen.

Het pur-schuim is resistent voor schimmel en rotten én heeft uitstekende brandwerende eigenschappen. Dit zorgt uiteindelijk voor een naadloos pakket waardoor tocht en vocht niet meer kunnen binnendringen. Hierdoor bereikt u een stabiel en vormvaste constructie.

Wij helpen u bij de keuze voor isolatie voor uw loods

Bezoek de showroom

Wilt u een loods bouwen maar weet u nog niet precies wat uw wilt? In onze showroom hebben we een demo loods staan. U kunt al onze materialen, kleuren en soorten beplating in het echt zien. Tevens krijgt u direct een indruk van de isolatie diktes in beplating.

Onze adviseurs vertellen u graag over al onze mogelijkheden en welke opties het best bij u passen. Verder krijgt u direct inzicht in de kosten van een prefab loods. We stellen samen met u uw loods samen. U ontvangt direct een uitgebreide offerte, inclusief tekeningen en plattegrond in uw mailbox.

Een loods met isolatie van QLoods

Ga ook voor een loods met isolatie! Vraag hieronder via de buttons een offerte aan. U kunt uw loods samenstellen met onze 3D configurator. Dan krijgt u meteen een beeld van hoe uw loods eruit komt te zien. Ook ontvangt u binnen enkele minuten een offerte inclusief tekeningen en een plattegrond in uw mailbox. Liever niet zelf uw loods ontwerpen? Vul dan uw gegevens in en ons team stelt voor u een offerte op van uw loods op maat.

Een loods met isolatie kopen? Neem contact op!

Wilt u een loods kopen met isolatie? Neem vandaag nog contact met ons op voor uw op maat gemaakte offerte. Profiteer van de kennis en ervaring van het QLoods team.  Bel naar 06-27840352. Of vul onderstaand contactformulier in.

Inspiratie opdoen voor uw nieuw te bouwen loods? Volg ons dan op ons facebook kanaal. Wekelijks plaatsen wij hier een nieuw opgeleverde loods.