• Zelf te bouwen
 • Gemakkelijk
 • Helemaal op maat
 • Koud of geïsoleerd
 • Diverse afwerkingen
 • Duurzaam
 • Eigen productie
 • Zelf te bouwen
 • Gemakkelijk
 • Helemaal op maat
 • Koud of geïsoleerd
 • Diverse afwerkingen
 • Duurzaam
 • Eigen productie

De handige mogelijkheden van een functionele loods

Qloods Google Mijn Bedrijf Reviews

De vele mogelijkheden van een functionele loods

Wilt u een nieuwe loods bouwen? Dan is de functionele loods van QLoods de perfecte oplossing. Welke functie de loods ook heeft, met een loods van QLoods kunt u alle kanten uit.

Vergunning voor een loods bouwen

Een van de eerste vragen bij het bouwen van een functionele loods is natuurlijk: waar komt deze te staan? De locatie is een belangrijke stap. Als u een loods wilt bouwen, zijn er regels. Het kan zijn dat u een vergunning nodig heeft. De functie van de loods, de locatie en afmeting zijn hiervoor belangrijk.

Wat mag u vergunningvrij bouwen? We zetten het graag overzichtelijk op een rijtje:

 • Een aanbouw aan het hoofdgebouw zoals bijvoorbeeld een garage, serre of carport.
 • Bijgebouwen zoals een schuur, tuinhuis en andere invullingen van ruimte (denk bijvoorbeeld aan een buitenkeuken, welness- of fitnessruimte).
 • Een extra woonruimte, als dit een mantelzorgwoning is.

functionele loods van qloods

Let op: hierbij bouwt u op hetzelfde erf als het hoofdgebouw. Denkt u dat u wel een vergunning nodig hebt? Hier helpen wij u graag bij. Meer informatie vindt u op onze pagina over vergunningsvrij bouwen. Ook kunt u altijd contact met ons opnemen. Ons team met experts helpt graag.

Het is tevens handig om van tevoren in gesprek te gaan met de gemeente. In een vooroverleg kunt u in samenwerking met de gemeente uitzoeken wat er wel en niet kan bij het bouwen van een nieuwe loods. Als u van tevoren weet waar u aan toe bent, is dit later in het proces een stuk makkelijker.

Ontwerp uw nieuwe loods zelf

De volgende belangrijke vraag voor uw loods is: hoe komt deze eruit te zien? Dit bepaalt u helemaal zelf! U heeft keuze uit de afmeting, de profielsoorten, kleuren, materialen en de hoeveelheid deuren en ramen. Gaat u voor een landelijke uitstraling met rabat beplating. Of voor een functionele multi  functionele loods met meerdere toepassingen met een moderne uitstraling zoals felsbeplating. Beide is mogelijk.

Wilt u weten wat de mogelijkheden in stalen beplating is? Bezoek onze showroom. We hebben hier een complete demoloods staan, zodat u direct een indruk heeft met welke materialen u uw loods bouwt.

Uw nieuwe loods: geisoleerd of niet geisoleerd?

De functie van de loods bepaalt of u een ongeisoleerde of geisoleerde loods bouwt. Wilt u alleen spullen opslaan? Dan kunt u kiezen voor een niet-geïsoleerde loods. Wilt u er een werkruimte van maken? In dat geval kunt u het beste kiezen voor isolatie.

U kunt hierbij kiezen voor verschillende isolatiediktes. Deze variëren van 40 tot 150 mm. Afhankelijk van de werkzaamheden binnen de loods kunnen wij adviseren welke het meest geschikt is.

Door te kiezen voor isolatie kiest u ook voor een prettig klimaat binnen uw loods. Zowel in de winter als zomer blijft het dan een aangename temperatuur.

In dit overzicht geven we aan welke dikte het meeste geschikt is voor de functie van uw nieuwe loods. Dit zijn natuurlijk algemene richtlijnen. Voor uw specifieke wensen geven we graag passend advies.

40 mm – Vorstvrije opslag

60 mm – Lichte industrie / opslag / hobbyruimte

80 mm – Lichte industrie / werkplaats

100 mm – Werkruimte incl. kantoor

125 mm – Bouwbesluit werkplaats / bewoning (mantelzorg)

150 mm – Hoge isolatie / ECO neutraal

functionele loods qloods

Zelf bouwen

Tenslotte kunt u er nog voor kiezen om uw nieuwe loods zelf te bouwen. Wij leveren onze loodsen af als bouwpakket. Op de bouwplaats ontvangt u prefab modules.

Deze prefab modules monteert u eenvoudig in elkaar met de bijgeleverde montagehandleiding en montagetekeningen.

In het bouwpakket krijgt u ook de bijbehorende bouten en moeren meegeleverd. Tevens zijn alle elementen van uw nieuwe loods doen op maat gemaakt. Dat maakt de montage makkelijker.

Een loods van 50m2 bouwt u drie werkdagen. Een loods van 100m2 heeft een bouwtijd van ongeveer 5 werkdagen.

Nieuwe loods laten bouwen

Wilt u liever uw nieuwe multi functionele loods laten bouwen, een loods met meerdere functies in 1 gebouw, door ons professionele montageteam? Schakel het QLoods montage team in voor de bouw van uw loods. Profiteer van de ervaring van ons team. We bouwen ongeveer 100 loodsen per jaar. Benieuwd naar de montage kosten? Onderaan de pagina vindt u ons telefoonnummer. Of vermeld bij uw offerte aanvraag dat u uw loods wilt laten bouwen.

Nieuwe functionele loods bouwen met QLoods

QLoods is ontstaan vanuit het idee om zo eenvoudig en efficiënt mogelijk een functionele loods te kunnen bouwen. Hieruit is het zelfbouwpakket ontstaan. U kunt volledig uw eigen loods ontwerpen en gemakkelijk zelf in elkaar zetten, dankzij het doordachte bouwpakket systeem en de uitgebreide handleiding. Liever niet zelf bouwen? Schakel dan de ervaren monteurs van QLoods in.

Er komt veel kijken bij een nieuwe loods bouwen. Vraag onze adviseurs naar het stappenplan. Zo heeft u een compleet beeld wat er allemaal bij het bouwen van een functionele loods komt kijken.

Gemiddelde bouwtijd minder dan een week!

Nieuwe loods bouwen? Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wilt u een functionele loods kopen, een loods met meerdere doeleinden? Vraag een  vrijblijvende offerte.

Wilt u liever direct contact? Bel naar 06-27840352 of mail ons.