• Zelf te bouwen
 • Gemakkelijk
 • Helemaal op maat
 • Koud of geïsoleerd
 • Diverse afwerkingen
 • Duurzaam
 • Eigen productie
 • Zelf te bouwen
 • Gemakkelijk
 • Helemaal op maat
 • Koud of geïsoleerd
 • Diverse afwerkingen
 • Duurzaam
 • Eigen productie

Coatings voor loodsen, welke zijn er?

Qloods Google Mijn Bedrijf Reviews

HPS200 ultra is de standaard coating voor Q loodsen

Coatings voor loodsen zijn er in verschillende kwaliteiten. De functie van de coating is bescherming voor uw dak- en wandbeplating voor weerinvloeden. Wilt u een loods kopen? Standaard levert QLoods de beste coating die er op de markt verkrijgbaar is. De HPS200 ultra coating, waarop wij 40 jaar garantie kunnen geven.

Omdat er verschillende soorten coatings voor loodsen op de markt zijn, is het daarom verstandig om u te laten informeren welke coating u op de beplating van uw loods aangeboden krijgt. We leggen hieronder uit welke coatings er zijn en wat de verschillen in kwaliteit zijn.

Waarom is een goede coating voor uw loods belangrijk?

Een coating is simpel gezegd een extra beschermingslaag op uw stalen beplating. Deze laag beschermt het staal tegen allerlei weersinvloeden. Hierdoor wordt het staal minder aangetast en blijft zo langer mooi en gaat langer mee.

Coaten draagt bij aan de langere levensduur van de stalen beplating en daarmee de loods. Zonder coating zal het staal sneller roesten en kan het corroderen. Dit kan invloed hebben op het uiterlijk van het staal.

Coatings voor loodsen zorgen ervoor dat uw loods mooi blijft. Er zijn echter verschillende coatings op de markt van verschillende kwaliteiten. Wat het verschil in kwaliteit is, vindt u hieronder.

Welke coatings voor loodsen zijn er

Standaard worden QLoodsen geleverd met de beste kwaliteit coating. De HPS 200 Ultra coating met 40 jaar garantie.

De volgende coatings voor loodsen zijn verkrijgbaar

 • Colorcoat HPS200 Ultra, de beste kwaliteit! 40 jaar garantie
 • Colorcaot Polyester, budget vriendelijk. 10 jaar garantie
 • Colorcoat XL200, goede coating. 30 jaar garantie
 • Woodgrain. 10 jaar garantie

Colorcoat HPS200 Ultra

Dit is de sterkste coating in de markt met ongeëvenaarde prestaties. Het is het meest duurzame voorgelakte staalproduct met garanties tot 40 jaar. Het is een 200 mu coating (0,2mm) op basis van polyvinylchlorideharsen (pvc). Doordat deze coating uit meerdere lagen bestaat, is het optimaal bestendig tegen corrosie, roest en is er geen jaarlijkse inspectie nodig. Het is onderhoudsarm. Deze coating is daardoor uitermate geschikt voor buitentoepassingen, waaronder ook in maritieme en industriële omgevingen.

De Colorcoat HPS200 Ultra leveren wij als standaard coating voor Q Loodsen! Bovendien heeft u keuze uit vele RAL kleuren. Welke kleuren dit zijn vindt u onderaan deze pagina.

Colorcoat Polyester

De Polyester coating voor loodsen is een gladde coating die zeer geschikt is in  niet-agressieve buitenomgevingen. Dat wil zeggen dat deze langer meegaat wanneer er geen extreme invloeden van buitenaf zijn, zoals een bosomgeving of een kustomgeving. Het is een voorgelakt staalproduct van 25 mu (0,025 mm) op basis van polyesterhars. Deze coating is budgetvriendelijk en geschikt voor buitengevels. Op deze coating krijgt u tien jaar garantie.

Colorcoat XL200

Voor onze geïsoleerde dakpanplaat hebben we, behalve de HPS200 Ultra, nog een speciale coating; de XL200 coating. Dit is een duurzame coating met dezelfde kwalitatieve eigenschappen als de HPS200 Ultra. Het is eveneens een 200 mu coating op basis van pvc. Daarom is deze bestendig tegen corrosie en roest en is het nagenoeg onderhoudsarm. De coating is geschikt voor buitentoepassingen, waaronder maritieme en industriële omgevingen. Op deze coating geeft QLoods tot 30 jaar garantie.

Colorcoat Woodgrain

Onze Rabat wandbeplating kan gecoat worden met zowel HPS200 Ultra als de speciale Wood Grain coating. Deze laatstgenoemde coating heeft een speciale houtstructuur waardoor de stalen Rabat platen net houten platen lijken, maar met alle voordelen van staal! De HPS200 Ultra en de speciale Wood Grain coatings voor loodsen van staal zijn namelijk onderhoudsvrij, waardoor schilderen tot de verleden tijd behoort. Op De HPS200 Ultra coating krijgt u 40 jaar garantie! Op de Woodgrain coating krijgt u tot tien jaar garantie.

coatings-voor-loodsen-woodgrain-qloods

Waaruit bestaat een coating?

Alle diverse coatings bestaan uit meerdere lagen. Bij de Polyester en Wood Grain coatings is het aantal lagen slechts beperkt. Hierbij is sprake van drie lagen: een basislaag, een primer en de toplaag met de gewenste kleur. De basislaag zorgt ervoor dat de coating aan het staal blijft plakken. De primer is om de toplaag te laten plakken met deze basislaag. De toplaag is vervolgens wat het oog ziet, namelijk in de kleur van uw keuze.

Doordat deze coating uit slechts een paar lagen bestaat, kan het makkelijker beschadigen dan bijvoorbeeld de HPS200 Ultra en de XL200 coating. Deze bestaan uit maar liefst acht lagen. Dit zijn wederom de basislaag en daarbovenop afgewisseld een voorbehandeling en een metallic laag. Bovenop de tweede metallic laag is er de anti-corrosie werkende laag. Als laatste is er weer de toplaag in de door u gewenste kleur. Door de verschillende lagen is deze coating niet alleen extra sterk maar blijven de kleur en de kwaliteiten langer behouden.

Laat u vooraf goed informeren welke coating er voor uw loods wordt toegepast.

Verschillende kleuren coatings

Al onze coatings zijn beschikbaar in diverse RAL kleuren. Per coating is er een verschil in leverbare kleuren. Wood Grain is bijvoorbeeld verkrijgbaar in zwart, donkergroen en gebroken wit. Daarentegen is HPS200 Ultra in ruim twintig RAL kleuren te krijgen. Iedere coating is per dak- en wandprofiel beschikbaar in andere kleuren.

Met onze 3D configuratie kunt u uw loods samenstellen. Geef de kleuren aan van de gevel en het dak en krijg direct een indruk hoe de gekozen kleuren van uw keuze staan. Omdat de kleuren op een beeldscherm kunnen verschillen van de werkelijkheid, kunt u bij ons in de showroom een afspraak maken. Wij hebben kleurstalen liggen en bespreken dan direct alle wensen die u heeft ten aanzien van de loods die u wilt bouwen.

coatings voor loodsen kleurenoverzicht qloods

Coatings voor loodsen per dak- en wandprofiel

Per dak- en wandprofiel zijn er verschillende coatings voor loodsen en opties. Op onderstaande pagina’s vindt u precies welke profielen in welke kleuren leverbaar zijn:

Dak:

 

Wand:

Kies voor de beste coating!

Brandwerendheid van coatings voor loodsen

Het coaten van staal zorgt ervoor dat de levensduur van uw stalen beplating verlengd wordt. Het biedt daarom extra bescherming in geval van brand. Extreem hoge temperaturen kunnen ervoor zorgen dat staal verbuigt of aan sterkte verliest. Een extra laag op het staal kan dit proces voorkomen dan wel vertragen.

De Qloods coatings voor loodsen zijn gecertificeerd en kunnen veilig gebruikt worden, omdat ze voldoen aan de wettelijke veiligheidseisen. Ook hierin is verschil per coating. De Polyester coating heeft een A1 gradatie, oftewel dat deze onbrandbaar is. Hiermee komt er dus geen rookproductie of druppelvorming wanneer deze wordt aangetast door brand.

coatings voor loodsen hps200 ultra qloods

De dikkere HPS200 Ultra coating heeft een C-s2-d0 gradatie, oftewel lichtelijk brandbaar, met een gemiddelde rookproductie en nul druppelvorming. Beide coatings smelten niet, waardoor het voorkomt dat er andere delen van uw loods vlam kunnen vatten. Door te coaten, voorkomt u tevens dat de stalen beplating wordt aangetast. Het is mede daarom heel belangrijk dat al uw beplating deze beschermingslaag heeft. Daarom zijn coatings voor loodsen belangrijk!

Kies zelf uw beplating, coating én kleur!

Verschil in prijs per coating

U heeft nu alle informatie kunnen lezen over de verschillende coatings voor loodsen. Wilt u een loods bouwen en heeft u vragen over de coating?  Vul onderstaand contactformulier in of bel ons. De experts van QLoods delen graag hen kennis met u.

Blijf op de hoogte over QLoods! Volg ons op instagram of facebook. Hier plaatsen wij wekelijks een nieuw opgeleverde loods.