• Zelf te bouwen
 • Gemakkelijk
 • Helemaal op maat
 • Koud of geïsoleerd
 • Diverse afwerkingen
 • Duurzaam
 • Eigen productie
 • Zelf te bouwen
 • Gemakkelijk
 • Helemaal op maat
 • Koud of geïsoleerd
 • Diverse afwerkingen
 • Duurzaam
 • Eigen productie

Bouw gereedschappen

Qloods Google Mijn Bedrijf Reviews

Welke bouw gereedschappen heeft u nodig voor de bouw van uw loods?

Wilt u zelf uw loods bouwen?  Dat is mogelijk met de QLoods prefab loodsen. Voor de bouw heeft u enkele bouw gereedschappen nodig. Dit varieert van hoogwerkers tot diverse soorten zagen: wij leggen graag alle diverse opties uit. Let op: u heeft misschien niet alle gereedschappen nodig. Dit is afhankelijk van de afmeting van de loods die u wilt bouwen.

De juiste tekeningen

Wanneer wij uw loods bouwpakket afleveren, ontvangt u montagehandleidingen en de constructietekening. Op de constructietekening ziet u in detail hoe uw loods opgebouwd is.

U ontvangt twee montagehandleidingen, een voor de bouw van het staalframe en een voor het monteren van de beplating. Dit zijn algemene handleidingen waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe de loods wordt opgebouwd. In de constructietekening kunt u exact vinden om welke onderdelen in uw loods het gaat.

In de meegeleverde panelentekening ziet u precies welk paneel waar moet en waar dit eventueel afgezaagd dient te worden.

Bouw gereedschappen voor tijdens montage

Bij het monteren van uw loods heeft u de volgende bouw gereedschappen nodig:

1. Staal knipschaar

De knipschaar heeft u nodig voor het op maat knippen en inknippen van de zetwerken.

2. Zettang

Met een zettang kunt u de zetwerken vouwen. Hiervoor zijn er verschillende bek breedtes. Wij adviseren zowel een brede als een smalle bek bij de hand te houden.

3. Cirkelzaag met een fijn staal zaagblad

U heeft een cirkelzaag nodig waarbij het blad en zaag tot minimaal de paneeldikte kunnen zagen.

4. Decoupeerzaag met fijn staal lamet

Deze gebruikt u eveneens voor het zagen van de sandwichpanelen ter plekken van de hoeken bij sparingen.

5. Slijptol

Deze gebruikt u voor het wegslijpen van het transport profiel in de deur sparingen.

6. Klopboormachine

Met dit bouw gereedschap kunt u boutgaten in de betonvloer boren.

7. Slagschroefmachine

Deze heeft meerdere functies, namelijk het vastzetten van de betonbouten en het vastzetten van de bouten in de staalconstructie.

8. Moersleutel/steeksleutel/ratel

Ook deze stukken gereedschap kunt u gebruiken voor het vastzetten van de bouten in de staalconstructie.

9. Compressor/slang

Deze gebruikt u voor het uitblazen van de geboorde gaten in de betonvloer.

Een loods van 50m2 bouwt u in 3 werkdagen!

bouw gereedschappen loods bouwen

Grote bouw gereedschappen

Bij het bouwen van een loods moet u natuurlijk ook het dak te kunnen monteren. Hier heeft u ook diverse bouw gereedschappen ofwel attributen nodig om dit veilig te kunnen doen.

1. Schaarlift

Ook dit bouw gereedschap kunt u gebruiken voor het opzetten van de frames voor het dak, en het plaatsen van de dak sandwichpanelen (zie afbeelding).

2. Rolsteiger

Om hoog te kunnen komen, heeft u een rolsteiger nodig. Op die manier kunt u werken op hoogte en de hoog gelegen zetwerken en dak elementen vastzetten.

Val beveiliging

Voor het veilig werken op hoogte heeft u valbeveiliging nodig. Daarmee voorkomt u dat u meteen naar beneden valt als u bijvoorbeeld uitglijdt tijdens de bouw. Deze gebruikt u bij het plaatsen van de dak sandwichpanelen en hoog gelegen zetwerken.

Bouw gereedschap accessoires

Tenslotte heeft u nog diverse accessoires nodig om uw loods te bouwen. Dat zijn de kleinere bouw gereedschappen. Ook deze zetten we hieronder op een rijtje:

1. Profielband/compriband/zwelband

Een profielband heeft u nodig om uw loods geheel water- en ongediertevrij te bouwen. Daarmee blijft uw loods op de langere termijn beter beschermd.

2. Pur

U heeft pur schuim nodig voor extra isolatie van de randen en kieren. Dit kan een vochtbestendige variant zijn of de reguliere bruine variant. Purschuim is ook in een variant verkrijgbaar die minder uitzet, voor bijvoorbeeld de buitenhoeken.

3. Kit

Kit gebruikt u voor het dichtzetten van de naden ter plaatsen van zetwerken bij sparingen voor deuren en kozijnen. Dit kan een blanke variant zijn.

Vragen over de bouw gereedschappen? Neem contact op!

Wilt u een loods bouwen en uw zelfbouw loods ook helemaal zelf monteren? Dat is mogelijk met QLoods. Heeft u hierover vragen? Neem contact met ons op. Bel 06-27840352 of stuur een mail. Wil u een loods kopen, maar liever niet zelf bouwen? Schakel dan het bouwteam van QLoods in!

Op de hoogte blijven van de loodsen die wij opleveren? Volg ons op facebook.