• Zelf te bouwen
 • Gemakkelijk
 • Helemaal op maat
 • Koud of geïsoleerd
 • Diverse afwerkingen
 • Duurzaam
 • Eigen productie
 • Zelf te bouwen
 • Gemakkelijk
 • Helemaal op maat
 • Koud of geïsoleerd
 • Diverse afwerkingen
 • Duurzaam
 • Eigen productie

Bedrijfspand bouwen?

Qloods Google Mijn Bedrijf Reviews

Een nieuw bedrijfspand? Dat kan met QLoods!

Voor uw bedrijfspand is staal het ideale bouwmateriaal. Staal is namelijk niet alleen duurzaam maar in de bouw ook eenvoudig te gebruiken. Hieronder noemen wij een aantal voordelen van het bouwen van uw bedrijfspand met staal.

Sneller ontwerp- en bouwproces

Zodra uw plannen voor het bouwen van een bedrijfspand bij Qloods zijn ingediend, wordt de bedrijfsruimte vervaardigd door onze ingenieurs. Dit resulteert in een duidelijk en gestroomlijnd proces van begin tot eind. Onze adviseurs houden u op de hoogte van alles wat er gebeurt; qua ontwerp, tekeningen, planning, levering en bouw.

Wij produceren de meeste onderdelen in onze eigen fabriek en versturen de kant-en-klare bouwonderdelen rechtstreeks naar de bouwplaats. Hier kan uw nieuwe bedrijfspand meteen worden opgebouwd!

Lagere arbeidskosten voor uw bedrijfspand

Omdat de onderdelen van een bedrijfsloods laten bouwen grotendeels geprefabriceerd worden, kan de bouwtijd van de hal tot 50% of meer worden verkort. Dat scheelt natuurlijk niet alleen in tijd maar ook in bouwkosten! Denk hierbij ook aan de huurkosten van de benodigde apparatuur, zoals boren en hoogwerkers.

Lagere onderhoudskosten

Verder kunt u ook nog besparen op de onderhoudskosten. Aangezien stalen bedrijfshallen onderhoudsarm zijn, bespaart u op algemeen onderhoud en reparaties. Dit kan oplopen tot tienduizenden euro’s of meer. Staal heeft namelijk een lange technische levensduur.

U kunt uw bedrijfshal schoonhouden met een hogedrukspuit en een doek. Ook dient u regelmatig de binnenkant te checken op condens. Door hier op tijd bij te zijn, voorkomt u dat het staal gaat roesten.

Gemiddelde bouwtijd minder dan een week!

Een duurzamer bedrijfspand

Staal is bestand tegen verschillende vormen van schade, zoals rot, schimmel, dauw, ongedierte en brand. Staal kan namelijk niet verbranden. Een goed ontworpen stalen loods is daarnaast bestand tegen wind en zware sneeuwbelasting. Daarom blijven onze stalen bedrijfspanden intact bij stormen of extreme sneeuwval. Ook zijn onze stalen loodsen heel sterk en stormbestendig.

bedrijfspand bouwen staalframe qloods

Duidelijke spanwijdte

De staalconstructies van Qloods bieden grote vrije overspanningen van verschillende vormen en maten. Dit is afhankelijk van hoe u uw loods wilt ontwerpen. Heeft u tussenwanden nodig? Wilt u een grote ruimte of wil u uw bedrijfsruimte liever onderverdelen? Alles is mogelijk! Onze stalen constructies worden zo ontworpen dat alle overspanningen mogelijk zijn.

Flexibele ontwerpopties

Staal maakt uitbreiding eenvoudig. U kunt een bestaand bedrijfspand zowel opzij uitbreiden als naar boven, zodat u een bedrijfsruimte met meerdere verdiepingen creëert. Het is met staal geheel mogelijk om binnen een bedrijfsruimte een mezzanine toe te voegen als een soort tussenverdieping. Hiermee creëert u meer ruimte in uw gehele bedrijfspand om bijvoorbeeld extra spullen op te slaan.

Klimaatneutraal bouwen

In de huidige wereld is het klimaat een belangrijke factor. QLoods zet zich dan ook in voor CO2 neutraal bouwen. Het staal dat wij gebruiken in onze eigen fabriek is voor 90% recyclebaar. Verder wordt het staal zo milieuvriendelijk mogelijk geproduceerd. Dat komt doordat er weinig afvalstoffen vrijkomen en de afvalstoffen die wel vrijkomen, kunnen tevens worden hergebruikt.

De bedrijfshallen worden bij ons in de fabriek per onderdeel geprefabriceerd op een dusdanige manier dat de stalen elementen op locatie gemakkelijk gemonteerd kunnen worden. Door het lichte gewicht van staal, is het vervoeren van het staal ook minder belastend voor het milieu.

Verder zijn alle geprefabriceerde stalen elementen makkelijker te monteren omdat per element aangegeven is welk onderdeel van de constructie het is en zijn de gaten al geboord. Dat scheelt aanzienlijk in de tijd en kosten bij het montageproces.

bedrijfspand klimaatneutraal bouwen qloods

Bedrijfspand demonteren?

 

Als laatste heeft een bedrijfshal bouwen van staal nog een extra voordeel: de hal is volledig demontabel. Bij het monteren gebruiken wij geen lasverbindingen. Alle onderdelen zijn dus gemakkelijk uit elkaar te halen. U kunt dus ook uw bedrijfshal demonteren en elders weer in elkaar zetten. Voor het bouwen van een tijdelijke bedrijfsruimte is staal dus ideaal!

Stalen dak- en wandbekleding

Met stalen dak- en wandbekleding kunt u alle kanten op! Wij bieden diverse soorten dak- en wandbeplating met verschillende profielen en kleuren. Zo hebben we dakpanelen die zowel geisoleerd als ongeisoleerd verkrijgbaar zijn. Voor grote bedrijfspanden leveren we geïsoleerde dak- en wandpanelen. Ook onze gevelbeplating is in diverse soorten en maten verkrijgbaar.

We hebben onze standaard sandwichpanelen die in diverse diktes verkrijgbaar zijn. Voor de buitenwanden is het ook mogelijk om bovenop de reguliere panelen ongeisoleerde beplating te plaatsen. Dat kan bijvoorbeeld onze Rabat beplating met houtnerf structuur zijn of de Klik Fels beplating voor een strakke uitstraling. Alles kan bij uw bedrijfspand!

Isolatie van uw bedrijfspand

In een grote bedrijfshal gaat waarschijnlijk veel gewerkt worden. Ook is er plaats voor veel apparatuur en wagens. Het is daarom beter om te kiezen voor geisoleerde beplating. Isolatie zorgt ervoor dat het warm blijft in de winter en koel is in de zomer. Zo blijft het binnen in het pand altijd een behaaglijke kamertemperatuur en hoeft u niet veel te stoken.

De dikte van de isolatielaag hangt af van de functie van de loods en dan vooral hoeveel tijd u er gaat doorbrengen. Wanneer u meerdere uren per dag doorbrengt in uw bedrijfspand, moet er natuurlijk een hogere mate van isolatie zijn dan wanneer u slechts een paar uur per week in uw loods komt.

Hieronder vindt u een overzicht van alle mogelijke isolatiediktes per functie.

40 mm – Stalling

60 mm – Lichte industrie / opslag / hobbyruimte

80 mm – Lichte industrie / werkplaats

100 mm – Werkruimte incl. kantoor

125 mm – Bouwbesluit werkplaats / bewoning (mantelzorg)

150 mm – Hoge isolatie / ECO neutraal

Bedrijfspand kopen? Vraag een vrijblijvende offerte aan

Onze bouwdeskundigen zijn vijf dagen in de week beschikbaar om u te helpen bij het uitzoeken van uw bedrijfshal. Heeft u naar aanleiding van dit artikel interesse gekregen in een eigen stalen bedrijfspand of heeft u vragen? Neem dan contact op met een van onze ingenieurs via het telefoonnummer: 06-27840352. Of mail.

Het is ook mogelijk om zelf uw bedrijfspand te ontwerpen! Gebruik hiervoor onze 3D configurator: met deze tool kunt u gemakkelijk uw hal visualiseren en samenstellen. Probeer het nu zelf!

loods-online-loods-samenstellen

Online ontwerpen 3d tool

Stel snel en gemakkelijk uw eigen loods samen.
De mogelijkheden zijn eindeloos!

loods-offerte-aanvragen

Vrijblijvende offerte

Vraag snel en eenvoudig een gratis offerte aan.
Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte.

Loodsen van QLoods in beeld