Welke deur voor mijn loods?

Wanneer u kiest voor een loods van Q Loods heeft u de keuze uit diverse type deuren die wij in uw loods kunnen plaatsen. Wilt u weten uit welke deuren u bij ons allemaal kunt kiezen en voor welke situaties deze het beste geschikt zijn? Lees dan snel verder.

Loopdeur

Een loopdeur is ideaal voor wanneer de loods wordt gebruikt als bedrijfspand en waar er geen grote goederen opgeslagen staan. Zo hoeft u geen sectionaaldeur aan te schaffen en heeft u genoeg aan een loopdeur.

Sandwich Outdoor loopdeur

De Sandwich Outdoor loopdeur is een slijtvaste buitendeur welke gemaakt is van sandwichpanelen en naar wens samen te stellen is. De loopdeur is verkrijgbaar in verschillende kleuren waaronder zwart, wit, groen en antraciet. De binnendeur is standaard wit (RAL 9002), maar eventuele andere kleuren zijn op aanvraag leverbaar. De loopdeur heeft standaard geborstelde RVS kozijnen met een rubberen afdichting. Als optie kunt u kiezen voor een driepuntssluiting en een aluminium raamkozijn.

Stalen MZ-deur

De Stalen MZ-deur is een dubbelwandige loopdeur. Deze deur bestaat uit een deurblad van 45 mm welke extra met staal is versterkt. Voor de deur wordt verzinkt staal gebruikt welke is voorzien van hoogwaardige poedergrondverf. Dit maakt de deur ideaal voor carrosseriebescherming. Door de omlopende afdichting en de deurbladvulling bieden de deuren een goede dichtheid, isolatie en geluiddemping. Als optie kunt u zelf bepalen of de deur linksom of rechtsom moet draaien en is het toevoegen van een ventilatierooster een mogelijkheid.

Sectionaaldeur

Een sectionaaldeur is ideaal wanneer u ook grote goederen in uw loods moet stallen. Door het gebruik van een sectionaaldeur heeft u meer netto doorrijbreedte en doorrijhoogte om al uw spullen veilig en onbeschadigd binnen op te slaan.

Een sectionaaldeur draait, in tegenstelling tot een kanteldeur, niet naar buiten. Hierdoor houdt u meer bruikbare ruimte over aan de binnenkant van de loods. Door de automatische vergrendeling van de motor is het bijna niet mogelijk om in te breken. Dit wordt ook nog eens ondersteund door de optilbeveiliging, hierdoor kunnen inbrekers de deur niet van buitenaf optillen om binnen te komen.

Verwarmde hallen hebben een goed geïsoleerde industriële sectionaaldeur nodig om te zorgen dat er niet te veel tocht naar binnen kan komen. Dankzij het ThermoFrame voor een thermische onderbreking tussen kozijn en metselwerk kan de warmte-isolatie toenemen tot maar liefst 21%.

Sectionaaldeur met loopdeur

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een sectionaaldeur met een geïntegreerde loopdeur. Dit is ideaal wanneer u uw loods als bedrijfspand en als opslag wilt gebruiken. U heeft het voordeel van allebei de deuren, maar dan in een sectionaaldeur.

De loopdeuren worden standaard geleverd met een deurdranger met geleidingsrail. Optioneel is ook een geïntegreerde deurdranger en meervoudige vergrendeling. De deuren bevatten een vingerklembeveiliging wat voorkomt dat vingers tussen de panelen komen. Een sectionaaldeur met een geïntegreerde loopdeur is ideaal wanneer mensen regelmatig in en uit de loods moeten, en waar er tevens grote producten naar binnen gebracht kunnen worden.

Beslag en kleurvariaties

U kunt bij Q Loods kiezen uit 10 voorkeurkleuren bij de grondcoating van de sectionaaldeur. Dankzij het gebruik van een speciale coating blijven uw deuren lang mooi. Bij dubbelwandige stalen deuren en bij deuren met thermische onderbreking die aan de zon worden blootgesteld dienen donkere kleuren te worden vermeden. Heeft u vragen over het kleurgebruik? Neem dan contact met ons op.

Contact

Wilt u na dit artikel toch nog wat extra advies ontvangen over welke deur het beste aansluit bij uw situatie en behoeften? Of heeft u vragen over een van onze andere producten? Neem in alle gevallen contact met ons op en wij helpen u graag met een passend advies.