Waarom kiezen voor isolatie?

Het isoleren van loodsen en bedrijfshallen is bijna niet meer weg te denken in de huidige tijd waar iedereen het heeft over energiebesparing. Het isoleren van loodsen en bedrijfshallen zorgt voor een constante temperatuur in de loods en voorkomt tocht en condensvorming. Wanneer u uw loods gebruikt voor agrarische doeleinden zorgt isolatie tevens voor een omgeving waarin u optimaal voor de gezondheid en het welzijn van uw dieren kunt zorgen. Kortom, genoeg redenen om uw loods te isoleren. Wij geven u hier een goed overzicht van redenen om te kiezen voor isolatie.

Waarom zou ik mijn loods/stal isoleren?

  • Vermindering van tocht
  • Constantere temperatuur

  • Terugdringen van ademhalingsproblemen

  • Terugdringen van ammoniakdampen

  • Behoud van bouwmaterialen

isolatiemateriaal

Tocht verminderen en constante temperatuur

Door het isoleren van uw loods vermindert u de tocht en worden eventuele naden en koudebruggen netjes afgewerkt. Dit heeft tot gevolg dat uw loods, voor welk doeleinde u het ook gebruikt, in een uitstekende conditie blijft. De loodsen, hallen en stallen worden bij Qloods geïsoleerd met behulp van Polyurethaan (pur-schuim). Dit pur-schuim zorgt voor een constantere temperatuur in de loods, die nodig is om in de loods te kunnen werken. De isolatie zorgt tevens voor het verminderen van de tocht en een constante temperatuur wat uiteindelijk leidt tot een verlaging van de stookkosten.

Welke dikte dient de pur-schuim isolatie minimaal* te hebben?

Functie

Vorstvrije opslag motorvoertuigen
Werkplaats
Koel- en vriescellen
Woon/werkomgeving
Agrarisch doeleinde

Isolatie

30 – 40 mm
60 – 80 mm
80 – 100 mm
100+ mm
nader te bepalen afhankelijk van situatie

* Dit zijn globale richtlijnen voor de dikte van de isolatie. Nog altijd geldt hoe dikker de isolatie des te beter de isolerende werking.

Hoge isolatiewaarde, stabiel en vormvast

Zoals eerder vernoemd wordt Polyurethaan (pur-schuim) gebruikt voor de isolatie. Deze is door de hoge isolatiewaarde uitermate geschikt om te gebruiken als isolatiemateriaal. Er is slechts een dun laagje nodig om een goede isolatiewaarde te behalen. Het pur-schuim is resistent voor schimmel en rotten én heeft uitstekende brandwerende eigenschappen. Dit zorgt uiteindelijk voor een naadloos pakket waardoor tocht en vocht niet meer kunnen binnendringen. Hierdoor bereikt u een stabiel en vormvaste constructie.

nadelen romneyloods

Loods voor agrarische doeleinden

Mocht u uw loods gebruiken voor agrarische doeleinden dan zal de isolatie er voor zorgen dat de agressieve staldampen minder invloed hebben op de bouwmaterialen, aangezien de lucht als geheel droger wordt. Dit levert een positieve bijdrage aan het terugdringen van ademhalingsaandoeningen en andere ziektes onder varkens.

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van wat u heeft gelezen op deze pagina of heeft u advies nodig omtrent de isolatie van uw loods? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar met jarenlange ervaring en deskundig advies.