Hoe gaat Q Loods te werk?

Q Loods is gericht op het bouwen van loodsen die het beste aansluiten op de wensen van onze klanten. Daarom kunt u bij ons zelf uw loods ontwerpen, welke wij vervolgens in samenwerking met u helemaal uitwerken. Zo leveren wij altijd een loods die perfect aan uw behoeften voldoet en in uw situatie past.

Klik op één van de onderstaande vragen om het antwoord te openen, staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op via het contact formulier of bel: 026 – 781 0781

Voorbereiding

Er kan altijd een adres worden doorgegeven waar een Q loods is gebouwd (in overleg met de betreffende klant, uiteraard). Dit bezoek kan alleen in combinatie met een medewerker van Q loods worden uitgevoerd. Ook kunt u bij ons een referentielijst aanvragen. Dan ontvangt u een lijst van adressen waar Q Loodsen zijn gebouwd. Deze adressen kunt u vrijblijvend bezoeken. Vraag hier uw referentielijst aan.

Ingeval er een vergunning benodigd is kan Q Loods u hierbij ondersteunen. Wij leveren een grondplan, sterkteberekeningen en constructietekeningen aan. Afhankelijk van uw situatie kunt u de aanvraag zelf in behandeling nemen of deze door ons laten uitvoeren. Voor België geldt dat indien een loods meer dan 40 vierkante meter vloeroppervlak heeft, de aanvraag via een architect moet worden gedaan. Alhoewel wij contacten hebben met diverse architecten leert de praktijk dat het beter is een lokale architect te gebruiken, aangezien deze over het algemeen vaker contact heeft met uw gemeente en ook de plaatselijke wensen en eisen kent.
In Nederland kunt u vaak vergunningsvrij bouwen, waarbij we wel aanbevelen om de bouw van de loods bij de gemeente te melden. Ingeval u de aanvraag door Q Loods wilt laten doen, dan verzorgen wij dit geheel. Dit is altijd in combinatie met een koopovereenkomst, in dat geval met een voorbehoud. Het voorbehoud is dat er vergunning wordt verleend. Indien dat het geval is zullen wij de bestelling direct in behandeling nemen. Indien er onverhoopt geen vergunning wordt verleend zullen wij de gemaakte kosten voor de gemaakte tekeningen en berekeningen in rekening brengen.
Het wijzigen van een bestemmingsplan kunt u aanvragen bij de provincie c.q. gemeente (artikel 19).

Na grondonderzoek kan er bepaald worden of er ook geheid moet worden. Onze loodsen zijn echter dusdanig licht van aard dat dit bijna nooit voorkomt.

Er kan eventueel op stelconplaten worden gebouwd, maar de beste optie is een ringbalk met ankers storten of een betonvloer compleet met ankers storten.

Klik hier voor de leveringsvoorwaarden.

Montage en levering

Omdat elke loods op maat wordt gemaakt, kunnen de levertijden verschillen. De gemiddelde levertijd voor een loods bedraagt 8 tot 10 weken.
De gemiddelde montage van een Q loods duurt 5 tot 7 werkdagen. Voor loodsen van meer dan 100m2 is de bouwtijd afhankelijk van de specificaties en opties.
Nee, alleen de basisconstructie met één vorm van beplating. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen een loods met dakbeplating af te nemen.
We beginnen met het eventuele boren van de ankers (als de klant deze niet heeft voorzien). Daarna starten we met het in elkaar zetten van de staalstructuur. Vervolgens bevestigen we de dakbeplating alvorens de wandbekleding en de druiplijst aan te brengen. Tot slot wordt de Q loods afgewerkt met zetwerk.
Wij proberen afmetingen van de vakken altijd op 5 meter te houden, maar afhankelijk van de afmetingen van de loods kunnen de spantvakken iets groter of kleiner gemaakt worden.
Q loodsen worden volledig afgewerkt met alle benodigde zetwerk.

Mogelijkheden

Q loodsen kunnen worden gebruikt voor allerlei verschillende functies. Voor de opslag van uw machines en/of gereedschappen, als garage, als werkplaats, als showroom, als bedrijfshal. Alles is mogelijk met een Q loods.
Qua isolatie is het mogelijk om beplating te leveren van 40 mm tot 150 mm dikte. Daarnaast is er ook een steenwol variant, welke ten bate is van brandwerendheid en geluidsdemping.
Een verdiepingsvloer kan separaat geplaatst worden. Deze kan niet rechtstreeks gemonteerd worden aan de bestaande staalstructuur.
Dit kan. Er moet dan wel rekening worden gehouden met het te gebruiken profiel. Voor zonnepanelen is een groter profiel nodig (230 Omega i.p.v. 200 Omega).
Het is wel mogelijk, maar niet aan te raden, omdat dit prijstechnisch oninteressant kan zijn.
Dit is zeker mogelijk. U moet dan zelf de borstwering of vorstrand aanleggen.
Ja, voor het dak en de wanden zijn er 12 verschillende kleuropties mogelijk. U kunt voor dak en wand naar wens kleuren combineren.
Nee, Q-Loods levert alleen loodsen met een minimale helling van 5 graden. Het is wel mogelijk de illusie van een plat dak te krijgen. De wanden worden dan hoger opgetrokken, zodat het lijkt alsof het plat is. Het is dan verplicht om goten te plaatsen, waarbij de afvoeren door de panelen worden geplaatst.

Ja, wij leveren loodsen met enkelhellende daken.

Dak- en wandmaterialen

De structuur is gemaakt van verzinkt Sendzimir staal en de dak- en wandpanelen zijn allen bewerkt met een coating (in RAL-kleuren).
Bij ongeïsoleerde loodsen is er altijd sprake van condensvorming, hier kunt u speciale condensdoeken voor aanschaffen. Naast dat het gebruik van condensdoeken geen mooi aanzicht geeft is het ook een tijdrovende klus.
Daarom adviseren wij van Q-Loods om altijd te kiezen voor een geïsoleerde loods.
Q-Loods heeft 2 alternatieven voor ongeïsoleerde loodsen:

  1. Een budget geïsoleerd profiel met een minimale isolatie van 20mm
  2. Ongeïsoleerde profielen met een speciale anti-condenslaag.

U kunt kiezen uit geïsoleerde of niet-geïsoleerde dakplaten, alsmede uit geïsoleerde en niet-geïsoleerde dakpanprofielplaten.

Nee, dat hoeft niet. Het verplaatsen van de nok is mogelijk door middel van zadelverbanden.
Ja, Q-Loods levert op aanvraag elke loods met verschillende permapannen naar keuze.
U kunt kiezen uit geïsoleerde of niet-geïsoleerde wandbeplating in micro- of boxprofiel.