Bent u van plan om binnenkort een nieuwe loods te bouwen? Het is belangrijk om u dan goed in te lezen over het proces en wat u allemaal kunt verwachten. Een nieuwe loods bouwen is namelijk niet iets wat u wekelijks doet. Daarom geven wij u graag wat handvatten om aan vast te houden zodat u weet waar u gedurende dit proces rekening mee moet houden en wat u allemaal kunt verwachten.

Vergunning voor nieuwe loods bouwen

Een van de eerste vragen bij het bouwen van een nieuwe loods is natuurlijk: waar komt deze te staan? De locatie is een belangrijke stap. Een nieuwe loods bouwen kan namelijk niet overal. Er zijn hier bepaalde regels voor. Het kan daarom zijn dat u een vergunning nodig heeft om een nieuwe loods te bouwen. Dit heeft onder andere te maken met de locatie, de afmeting en de functie. Wat mag u vergunningvrij bouwen? We zetten het graag overzichtelijk op een rijtje:

  • Een aanbouw aan het hoofdgebouw zoals bijvoorbeeld een garage, serre of carport;
  • Bijgebouwen zoals een schuur, tuinhuis en andere invullingen van ruimte (denk bijvoorbeeld aan een buitenkeuken, welness- of fitnessruimte);
  • Een extra woonruimte, als dit een mantelzorgwoning is.

Let op: hierbij bouwt u op hetzelfde erf als het hoofdgebouw. Denkt u wel een vergunning nodig te hebben? Hier helpen wij u graag bij. Meer informatie vindt u op onze pagina over vergunningsvrij bouwen. Ook kunt u altijd contact met ons opnemen. Ons team met experts helpt u graag. Het is hierbij handig om van tevoren in gesprek te gaan met de gemeente. In een vooroverleg kunt u in samenwerking met de gemeente uitzoeken wat er wel en niet gebouwd kan worden. Als u van tevoren weet waar u aan toe bent, is dit later in het proces een stuk makkelijker.

Maak een ontwerp

De volgende belangrijke vraag voor uw loods is: hoe komt deze eruit te zien? Dat kunt u helemaal zelf bepalen! Hierbij dient u rekening te houden met meerdere aspecten. U kunt zelf de afmeting bepalen, de kleuren, materialen en de hoeveelheid deuren en ramen. We begrijpen dat het best lastig kan zijn om daarin een keuze te maken. Ook is de functie van de loods hierbij van belang. Uiteraard kunnen wij u daarbij helpen. Bij het aanvragen van een offerte kunt u zelf al deze gegevens invullen. Onderstaande aspecten kunt u invullen:

  • Functie van de loods
  • Afmeting (lengte, breedte en goothoogte)
  • Wel of geen isolatie
  • Welke soort beplating voor uw dak en wand
  • Kleuren van dak en wand
  • Welke soort en hoeveelheid deuren
  • Locatie en grootte van de ramen

Vindt u het lastig om al deze gegevens in te vullen omdat u het liever voor u wil zien? Maak dan zelf het ontwerp met onze 3D-configurator! Daarmee kunt u alle mogelijkheden aanvinken, waarna de 3D loods zich aan uw wensen aanpast. Dan kunt u dus meteen zien hoe uw nieuwe loods eruit komt te zien. Probeer het zelf!

Geïsoleerd of niet geïsoleerd?

Een nieuwe loods kan geïsoleerd of ongeïsoleerd gebouwd worden. Het kiezen voor wel of geen isolatie is vooral afhankelijk van de functie van de loods. Wilt u alleen maar wat spullen opslaan? Dan kunt u kiezen voor een niet-geïsoleerde loods. Wilt u er een werkruimte van maken? In dat geval kunt u het beter laten isoleren. U kunt hierbij kiezen voor verschillende isolatiediktes. Deze variëren van 40 tot 150 mm. Afhankelijk van de werkzaamheden binnen de loods kunnen wij u adviseren welke isolatiedikte het meest geschikt is. Door te kiezen voor isolatie kiest u ook voor een prettig klimaat binnen uw loods. Zowel in de winter als zomer blijft het dan een aangename temperatuur, waardoor u minder hoeft te stoken. Hierdoor is isolatie ook op de lange termijn kostenbesparend.

In onderstaand overzicht geven we aan welke dikte het meeste geschikt is per functie. Dit zijn natuurlijk algemene richtlijnen. Voor uw specifieke wensen geven we graag passend advies.

40 mm – Vorstvrije opslag

60 mm – Lichte industrie / opslag / hobbyruimte

80 mm – Lichte industrie / werkplaats

100 mm – Werkruimte incl. kantoor

125 mm – Bouwbesluit werkplaats / bewoning (mantelzorg)

150 mm – Hoge isolatie / ECO neutraal

Zelf bouwen of laten bouwen?

Tenslotte kunt u er nog voor kiezen om uw loods zelf te bouwen of door ons montageteam te laten bouwen. Wij leveren onze loodsen af als bouwpakket met prefab elementen. Indien u ervoor kiest om deze zelf te bouwen, krijgt u er vanzelfsprekend een montagehandleiding bij. Deze legt stap voor stap uit hoe u de verschillende elementen dient te monteren. Dit is relatief makkelijk te doen met de op maat gesneden elementen en de bijgeleverde bouten en moeren. Een loods van 50m2 kunt u gemiddeld binnen drie werkdagen neerzetten. Wilt u het liever laten bouwen door ons professionele montageteam? Dan sturen wij deze graag naar de bouwlocatie om deze loods voor u op te zetten. Ons team is ook in het bezit van alle benodigde gereedschap, een kraan en een hoogwerker. Indien u dit nog moet huren, kan dit aanzienlijk schelen in de kosten. De keuze is geheel aan u.

Bezoek de showroom

Bent u overweldigd door alle mogelijkheden die Q Loods te bieden heeft? Dat begrijpen we! Daarom bieden we u graag een rondleiding aan door onze showroom. Hier kunt u al onze materialen, kleuren en soorten beplating in het echt zien en voelen. Ook staat er een demoloods om te laten zien hoe het eindproduct wordt. Hier kunt u dus veel inspiratie opdoen voor uw eigen loods. Onze adviseurs vertellen u graag over alle opties en welke het best bij u passen. Dan kunt u daarna gericht besluiten wat voor nieuwe loods u wilt bouwen. Bij dit proces helpen wij u natuurlijk graag! Ook leiden we u rond in de fabriek, zodat u met eigen ogen kunt zien hoe onze staalframe constructie in elkaar gezet wordt.

.Q Loods bezoek showroom

 

Wilt u meer informatie over een nieuwe loods bouwen of wilt u gelijk een offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op, wij loodsen u graag door het proces heen!

E: info@qloods.nl
T: 026 – 781 0781