Dakgoten montagehandleiding


Dakgoten bestaan in allerlei maten en materialen. Meestal gebruikt men goten uit zink of pvc. De vorm kan rond of hoekig zijn. De diameter van de goot hangt af van het oppervlak van je dak. Het is belangrijk dat u dakgoot voldoende opvang capaciteit heeft, om bij neerslag alles te kunnen opvangen en afvoeren. Het dakoppervlakte is hierin bepalend


Materialen dakgoten

Bekijk eerst welke materialen u nodig heeft. Naast de dakgoot zelf, heeft u nog andere materialen nodig. U heeft altijd gootbeugels, eindstukken en een uitloop nodig waar de regenpijp op wordt aangesloten. Daarnaast kunt u gebruikmaken van verbindingsstukken als u dakgoten met elkaar wilt verbinden. Binnen- of buitenhoeken zijn daarnaast ook verkrijgbaar. Bepaal aan de hand van uw situatie welke materialen u nodig heeft om de dakgoot te plaatsen. Tussen de beugels mag maximaal 50cm zitten. Meet de totale lengte van de dakgoot op en bepaal zo hoeveel beugels u nodig heeft. De maximale lengte van een dakgoot is circa 15 meter. Wanneer u een grotere lengte dient te plaatsen, kunt u meerdere afzonderlijke goten te plaatsen. Bij meerdere goten kunt u dan tussen de dakgoten gebruikmaken van een loodflap. De loodflap komt op de 2 uiteinde van de dakgoot te zitten, waardoor het water over de 2 dakgoten wordt verdeelt. Tevens zorgt de loodflap dat er geen lekkage ontstaat tussen de 2 dakgoten in. Daarnaast mag er maximaal 8 meter dakgoot uitkomen op 1 dakuitloop (regenpijp). Is de dakgoot langer, dient u meerdere uitlopen aan te brengen.


Eigenlijk kan geen enkele dakgoot zonder bladvanger. Immers, wanneer het water niet weg kan loopt de dakgoot over. In het ergste geval zakt de goot door stroomt het water naar binnen of komen de soldeernaden onder zo’n grote druk te staan dat deze openspringen. De herstelkosten zijn aanzienlijk.

Mocht u zelf niet in staat zijn de dakgoot te monteren? Gelukkig biedt Q Loods de mogelijkheid aan om samen met montagebedrijf Rapido uw dakgoot te monteren. Neemt u contact met ons op voor de prijsspecificaties.