sectionaaldeuren

Sectionaaldeuren

Sectionaaldeuren zijn deuren die zich verticaal naar boven openen, waardoor er geen ruimte verloren gaat bij het openslaan van deuren. Een sectionaaldeur wordt vaak gebruikt voor loodsen die ook als opslagplaats worden gebruikt. Bij een sectionaaldeur worden, bij het openen van de deur, de lamellen middels een rails langs het plafond geschoven. Zo heeft u alle ruimte om grote machines en goederen in uw loods op te slaan.

Voordelen

Deuren met een kunstof DURATEC-beglazing doorstaan de dagelijkse grote bedrijvigheid in een industriële omgeving en behouden hun heldere transparantie langdurig. Een speciale coating van het ruitoppervlak in autokoplampkwaliteit beschermt de ruit langdurig tegen krassen en reinigingssporen.

permanent heldere doorkijk

Verwarmde hallen hebben goed geïsoleerde industriële sectionaaldeuren nodig. Industriële sectionaaldeuren zijn optioneel verkrijgbaar met de kozijnaansluiting ThermoFrame voor een thermische onderbreking tussen kozijn en metselwerk. Bovendien beschermen afdichtlippen aan beide zijden van de deur en een dubbele latei-afdichting tegen warmte- resp. koudeverlies. Zo neemt de warmte-isolatiewaarde tot maar liefst 21 % toe.

efficiente warmte isolatie

Voor een comfortabele doorgang van personen zorgt de loopdeur met extra vlakke drempel in roestvrij staal. Bij deuren tot 5500 mm breedte is de drempel in het midden slechts 10 mm en aan de randen 5 mm hoog. Hierdoor is het risico op struikelen veel kleiner en kunt u er makkelijk overheen met kleine transportmiddelen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u de Hörmann-loopdeuren zonder drempel zelfs als vluchtdeuren of voor barrièrevrij bouwen toepassen.

praktijkgerichte oplossingen

Elektrisch aangedreven industriële sectionaaldeuren met WA 400- en ITO 400-aandrijvingen van Hörmann zijn standaard voorzien van een zelfbewakende sluitkantbeveiliging met optosensoren. Zonder meerprijs kunt u ook de voorlopende fotocel VL 1 kiezen voor een contactloos testen van de deursluitkrachten. Optioneel is ook het in het kozijn geïntegreerde lichtscherm HLG verkrijgbaar.

contactloze deurbewaking

Deze oplossingen bieden u meer veiligheid, een snellere deurloop en lagere nazichts- en onderhoudskosten.