Als mensen praten over het maken van iets nieuws, zeggen deze vaak dat ze het ‘van de grond af’ hebben opgebouwd. Als het gaat om loodsen met een stalen frame beginnen we iets lager, namelijk met de fundering.

Een solide basis is het geheim van succes voor veel dingen. Van het opzetten van het bedrijf tot het bouwen van de loods van dat bedrijf. Ja, u wilt dat uw pand er goed uitziet, geïsoleerd en is ingericht. Meer dan dat, u moet erop kunnen vertrouwen dat uw loods stabiel is.

Extreme weersomstandigheden

Steeds vaker krijgen we in Nederland te maken met extreme weersomstandigheden. In de lente en in de zomer lopen temperaturen op tot over de 30 graden. In de herfst en winter teisteren extreme regenbuien en woeste winden ons land. Stalen loodsen staan veelal op open plekken en vormen, in dat laatste geval, een barrière tegen de kracht van de wind. Ze gaan met die druk om omdat ze, door de ingenieurs van Qloods, structureel zijn ontworpen en gebouwd om sterk genoeg te zijn om rukwinden te weerstaan. Maar niet alleen uw loods moet sterk gebouwd zijn, ook de fundering moet dat zijn. 

Het plaatsen van de fundering

Wanneer u besluit een loods te gaan bouwen is de eerste stap het inspecteren van de locatie. Nadat het gebied is bepaald worden funderingen uitgegraven. Hoewel ze over het algemeen uit gewapend beton bestaan, hangt het type fundering dat wordt gebruikt af van de locatie, de grootte en het gebruik van het gebouw. Een goede basis is meer dan alleen een betonnen basis. Het gaat om solide ontwerpprincipes die in de praktijk worden gebracht om het gewenste resultaat voor u te bereiken. 

De fundering moet voldoende robuust zijn om niet alleen het gewicht van de loods te dragen maar van alles wat het uiteindelijk zal bevatten, of dat nu kantoorapparatuur, opgeslagen goederen, voertuigen of andere machines zijn. 

Type fundering 

Het meest voorkomende type fundering voor loodsen met een stalen frame zijn funderingsplaten. Hiermee wordt onder elke stalen plaat een betonnen fundering geplaatst. Bouten worden vervolgens in het natte beton gezet om de loods te verankeren. Door er vanaf het begin voor te zorgen dat er goed grondwerk wordt uitgevoerd bespaart u tijd en kosten die gemoeid zijn met het later herstellen of zelfs laten slopen van uw loods. De tijd die wordt besteed aan het plannen van de fundering – wordt vele malen bespaard op de langere termijn. 

Wilt u meer weten over de fundering van uw toekomstige stalen loods? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via: 026 – 781 0781 of mail: info@qloods.nl