Staal is het ideale bouwmateriaal voor uw bedrijfshal. Staal is namelijk niet alleen economisch duurzaam maar in de bouw ook eenvoudig. Hieronder volgen enkele voordelen van het bouwen met staal.

Sneller ontwerp- en bouwproces:

Zodra uw bedrijfshal-plannen bij Qloods zijn ingediend wordt het gebouw vervaardigd door onze ingenieurs. Dit resulteert in een betaalbaar en gestroomlijnd proces van begin tot eind. Wij versturen de kant-en-klare bouwonderdelen rechtstreeks naar uw bouwplaats.

Lagere arbeidskosten voor uw bedrijfshal:

Omdat de bedrijfshal grotendeels geprefabriceerd is, kan de bouwtijd tot 50% of meer worden verkort. Tijd is geld dus hoe sneller u kunt bouwen, hoe minder geld u kwijt bent aan arbeid.

Lagere onderhoudskosten:

De derde besparing komt via de levensduur kosten. Aangezien stalen bedrijfshallen onderhoudsarm zijn, bespaart u op algemeen onderhoud en reparaties. Dit kan oplopen tot tienduizenden euro’s of meer. Staal heeft namelijk  een lange technische levensduur.

Duurzaamheid:

Staal is bestand tegen verschillende vormen van schade zoals rot, schimmel, dauw, ongedierte en brand. Een goed ontworpen stalen gebouw is daarnaast bestand tegen wind en zware sneeuwbelasting. Daarom zijn stalen gebouwen vaak de laatste die intact blijven bij stormen of extreme sneeuwval.

Duidelijke spanwijdte:

Hoe minder structurele belemmeringen er nodig zijn voor uw gebouw, hoe meer vierkante meters u kunt gebruiken. De staalconstructies van Qloods bieden grote vrije overspanningen van verschillende vormen en maten.

Flexibele ontwerp opties:

Staal maakt uitbreiding eenvoudig. Of dat nu betekent dat u het gebouw zijdelings moet uitbreiden of dat u het naar boven moet uitbreiden, zodat u een gebouw met meerdere verdiepingen creëert.

Ecologisch verantwoord:

Milieuvriendelijkheid is meer dan alleen een trend. Uit onderzoek blijkt dat er steeds meer vraag is naar groene gebouwen. Het staal van Qloods bestaat voor 90% uit gerecycled materiaal en is herbruikbaar.

Stalen dak- en wandbedekking:

Met stalen dak- en wandbedekking kunt u de koelingskosten van uw bedrijf met wel 50% verlagen. Dit kan eenvoudigweg door de UV-stralen van de zon terug te kaatsen in de atmosfeer. Zelfs als u niet van plan bent om een koelsysteem voor uw hele bedrijfshal te gebruiken, het staal de zonnewarmte verminderen zodat de gebruikers van het gebouw het comfortabeler hebben en de binnentemperatuur constant blijft in de koudere maanden.

Isolatie van uw bedrijfshal:

Als er in uw bedrijfshal machines bevinden die een constante temperatuur vereisen, dan raadt Qloods aan te isoleren. Isolatie zorgt ervoor dat het warm blijf in de winter en koel is in de zomer.

Vorstvrije opslag motorvoertuigen – 30 – 40 mm

Werkplaats – 60 – 80 mm

Koel- en vriescellen – 80 – 100 mm

Woon/werkomgeving – 100+ mm

Agrarisch doeleinde – nader te bepalen afhankelijk van de situatie.

Onze bouwdeskundigen zijn vijf dagen in de week beschikbaar om u te helpen bij het selecteren van uw bedrijfshal. Heeft u naar aanleiding van dit artikel interesse gekregen in een bedrijfshal? Neem dan contact op met een van onze ingenieurs via het telefoonnummer: 026 – 781 0781. Of mail: info@qloods.nl.